Slovensko proti Ekvádoru na MS vyhrávalo, nakoniec nezískalo ani bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko proti Ekvádoru na MS vyhrávalo, nakoniec nezískalo ani bod
Aktualizované
Ekvádor získal proti Slovensku tri body.
Ekvádor získal proti Slovensku tri body.
Profimedia
Slovenská reprezentácia prehrala vo svojom druhom zápase na MS do 20 rokov proti Ekvádoru 1:2. V tabuľke sa však vďaka lepšiemu skóre nachádza na druhom mieste s rovnakým počtom troch bodov, aký má aj juhoamerický tím.

Ekvádor - Slovensko 2:1 (1:1)

Góly: 45+1. Cuero, 59. Klinger - 29. Szolgai

Slovensko vstúpilo do stretnutia aktívne, vytváralo si náznaky šancí. Po dobrom centri zľava chýbalo veľmi málo, aby jediný novic v základnej zostave Marcelli zakončil spred päťky. Loptu netrafil dobre a tým pádom neohrozil priestor troch žrdí. Ekvádor sa dostal do stretnutia a rovnako posielal nebezpečné pasy do pokutového územia. Vypracoval si aj niekoľko štandardných situácií. Mohol ťažiť z chýb v rozohrávke, no Paez po jednej strieľal tesne vedľa.

Súper bol čoraz nebezpečnejší, lenže odpoveď bola ukážková. Keďže nám vysoký pressing Ekvádoru robil problém, tak dlhý nákop sklepol Jambor, po krídle prešiel Leo Sauer, prihral pred pokutové územie a z diaľky veľmi pekne k žrdi trafil Maté Szolgai - 0:1.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore

Bol to už druhý slovenský zásah na šampionáte spoza šestnástky. Juhoamerický tím ale hral aktívnejšie a počas nadstaveného času vyrovnal. Akciu na ľavom krídle začal jasličkami na Marcelliho obranca de la Cruz Borja, prihral do šestnástky a útočník Justin Cuero krížnou strelou nedal šancu Hrdinovi - 1:1.

Druhé dejstvo pokračovalo tam, kde sa úvodné skončilo, aktivitou Ekvádoru. Zambrano videl, že Hrdina je vyššie, a tak vyslal dlhočizný pokus z polovice ihriska, opečiatkoval brvno. To zachránilo aj pri pokuse Paeza, lenže vzápätí poslal nádhernú strelu z diaľky presne do rohu slovenskej svätyne krídelník José Sosa Klinger - 2:1. Slováci sa v závere snažili vyrovnať, mali loptu na kopačkách, ale ako keby sa dostali pod psychický tlak a robili zbytočné nepresnosti.

Paez takmer individuálne prešiel do veľkej šance, spadol v pokutovom území a dostal žltú kartu za filmovanie. Slovensko chcelo tiež penaltu za prípadnú ruku, tú nenašiel ani systém VAR. Mário Sauer mohol zachrániť remízu, na päťke ostal voľný, našiel ho Jambor. Zakončenie zblízka vystihol svojim prvým zákrokom v stretnutí brankár Napa. Záverečný skupinivý súboj čaká slovenských mladíkov v piatok od 20:00 proti USA. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Flashscore