MS U20 vo futbale, 4. deň: Argentína porazila Guatemalu, USA sa trápilo s Fidži

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 4. deň: Argentína porazila Guatemalu, USA sa trápilo s Fidži
Aktualizované
Nový Zéland bol veľmi blízko k druhej výhre, ale nakoniec získal len bod.
Nový Zéland bol veľmi blízko k druhej výhre, ale nakoniec získal len bod.
Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár štvrtého hracieho dňa.

SKUPINA A

Uzbekistan - Nový Zéland 2:2 (1:1)

Góly: 51. Fayzullayev, 90+3. Esanov - 23. Wallace, 41. Herdman

Nový Zéland siahal aj na druhé víťazstvo po sebe, čím by mal istotu postupu. V prvom polčase vyhrával 2:0, keď sa presadili Wallace a Herdman. Na oba zásahy asistoval Conchie, lenže krátko po zmene strán znížil Fayzullayev a v dlhom deväťminútovom nadstavenom čase vyrovnal Esanov. Uzbekistan mal duel herne pod kontrolou, ale získal len bod.

Štatistický pohľad je jednoznačný, no napriek tomu takmer vyhral Nový Zéland.
Flashscore

Argentína - Guatemala 3:0 (1:0)

Góly: 17. Veliz, 65. Romero, 90+8. Perrone, ČK: 82. Aviles - 58. Vargas

Argentína išla do vedenia už v sedemnástej minúte, keď sa presadil Veliz, ale pozíciu jasného favorita dlho gólovo nenavýšila. Pomohla až červená karta Vargasa, po ktorej sa presadil Romero. Vylúčený však bol i domáci Aviles, no konečný výsledok stanovil Perrone. Usporiadateľská krajina má na čele skupiny A šesť bodov a istý postup, Guatemala ostáva bez bodu posledná.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore

SKUPINA B

USA - Fidži 3:0 (0:0)

Gól: 66. Luna, 88. Cowell, 90+10. Wiley

USA spravilo v základnej zostave oproti predošlému stretnutiu až päť zmien, ale stále bolo proti oceánskemu celku obrovským favoritom, no na góly sa natrápilo ešte viac ako Slovensko pred tromi dňami. Dlho nevedelo streliť žiadny. Podarilo sa mu to až v 66. minúte.

Američanov vykúpil Diego Luna strelou k žrdi. Poistku pridal Cade Cowell a ešte aj Caleb Wiley. Výborne chytal znova gólman Mustahib, ale ani to nestačilo na senzačný bodový zisk. USA tak so šiestimi bodmi vedie skupinu a Fidži je po dvoch prehrách posledné.

USA porazilo Fidži, ale prvý gól dalo až v 66. minúte.
Flashscore

Ekvádor - Slovensko 2:1 (1:1)

Góly: 45+1. Cuero, 59. Klinger - 29. Szolgai

Prečítajte si sumár k zápasu Slovenska.