Fidži sledoval tréner Rusnák nervózne z tribúny: Ekvádor je zdolateľný, nájdeme recept

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fidži sledoval tréner Rusnák nervózne z tribúny: Ekvádor je zdolateľný, nájdeme recept
Radosť slovenských mladíkov po presnom zásahu Timoteja Jambora.
Radosť slovenských mladíkov po presnom zásahu Timoteja Jambora.Profimedia
Hlavný tréner Albert Rusnák (49) musel prežiť vstup do turnaja v Argentíne na tribúne, keďže si odpykával trest z minuloročného play-off o postup proti Rakúsku. Nielen on, ale najmä jeho zverenci všetko zvládli a pozornosť smerujú spoločne na druhý skupinový súboj proti Ekvádoru. Výkop je naplánovaný v utorok o 23:00.

Tak, ako hráči prežívajú zápas nervózne z lavičky, inak na tom nebol ani kormidelník Rusnák. Vedľa seba mal počas celého stretnutia delegáciu z FIFA, ktorá kontrolovala a prípadne zamedzila akejkoľvej komunikácii s tímom. Za postrannou čiarou rozdával pokyny asistent Marek Ondrík

"Samozrejme, nie je to jednoduché. Človek to prežíva. Nemôžete zasiahnuť do hry, čokoľvek zmeniť. Bolo to pre mňa niečo nové a verím, že naposledy. Myslím, že sme to zvládli," hovoril spokojne pre oficiálny web SFZ Albert Rusnák.

Prvým slovenským strelcom na turnaji sa stal Adam Gaži
Prvým slovenským strelcom na turnaji sa stal Adam GažiFlashscore

Očakávania od prvého stretnutia na šampionáte hráčov do 20 rokov boli veľké. Veď Slovensko má toto privilégium zažívať po dvadsiatich rokoch po druhý raz. Futbalového trpaslíka z Fidži, kde futbal nehrá prím, prevalcovali od prvej do poslednej sekundy. Svedčia o tom strelecké štatistiky do priestoru brány - trinásť oproti žiadnemu súperovmu. Mrzieť môžu zahodené príležitosti, ktorých mali reprezentanti Slovenska viac ako dosť. 

"Chalani to zvládli veľmi dobre. Urobili sme dobrý prvý krok. Pozitívne sme sa naladili. Bolo však cítiť, že nie sme ešte úplne v pohode. Môže za to viacero faktorov. Mužstvo sa skladá za pochodu. Leo Sauer, Bagín či Marcelli, ktorí nastúpili, neboli s nami ani raz. Gajdoša sme mali v jednom prípade na zraze. Napriek všetkému odohrali zápas v slušnom tempe a vypracovali si dostatok šancí, čo je podstatné. Hodnotím to veľmi kladne," vrátil sa k úvodnému zápoleniu majstrovstiev sveta hlavný lodivod.

Prevaha bola jasne na strane Slovenska
Prevaha bola jasne na strane SlovenskaFlashscore

Stretnutie nedohral stredopoliar Dominik Šnajder, ktorý si v závere prvého polčasu privodil zranenie hlavy po zrážke. Na čele mu narástla hrča a po prestávke sa na trávnik nevrátil. Problém s ľavým ukazovákom mal Leo Sauer.

"Zranenie hlavy bolo s hematómom, ale ľahké povrchové, ktoré sme zaliečili. Stav Dominika je zlepšený. U dvoch hráčov sa objavili tráviace ťažkosti, ale situácia je pod kontrolou. V rámci lekárskeho tímu sme presvedčení, že všetci budú plne pripravení," priblížil vo videu z Argentíny pre futbalsfz.sk lekár tímu Ronald Polomský.

Prehľad zápasu Ekvádor - Slovensko

V druhom vystúpení v rámci skupiny B vyzvú Slováci rovesníkov z Ekvádoru. Juhoamerický celok mal v prvom dueli na dosah bod s favoritom z USA, no v 93. minúte rozhodol o ich prehre 0:1 Gomez.

"Súboj sme videli. Sú rýchlonohí, dynamickí, technickí a vyspelí. Sú aj zdolateľní. Majú silné i slabšie stránky. Predostrieme si s mužstvom náš plán hry. Nájdeme recept, aby nasalo informácie, ktoré bude potrebné preniesť na ihrisko, aby sme boli úspešní," uzavrel tréner Rusnák.

Druhého súpera sme si bližšie predstavili v článku.