MS U20 vo futbale, 9. deň: Uruguaj pomohol Slovensku. Rusnákovci sú v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 9. deň: Uruguaj pomohol Slovensku. Rusnákovci sú v osemfinále
Aktualizované
Uruguaj zdolal Tunisko. Nielen, že postúpil priamo do osemfinále, ale vybavil ho aj Slovensku.
Uruguaj zdolal Tunisko. Nielen, že postúpil priamo do osemfinále, ale vybavil ho aj Slovensku.
Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár deviateho hracieho dňa.

SKUPINA E

Irak - Anglicko 0:0

To najzaujímavejšie sa udialo v prvom dejstve. Angličania boli od úvodných sekúnd aktívnejší. Išli jasne za tromi bodmi. V desiatej minúte sa takmer presadil individuálne Edozie, no na jeho strelu z hranice šestnástky brankár Hussein reagoval. V polovici polčasu bol na konci akcie Oyegoke. Napriahol a mieril do pravého dolného rohu, no Hussein vytiahol výborný zákrok.

Štatistika stretnutia
Flashscore

Krátko po polhodine hry sa anglickí mladíci presadili, Edozie pálil presne k pravej žrdi, no gól pre ofsajd neplatil. V nadstavenom čase mohlo predsa len Anglicko viesť. Delap nepremenil pokutový kop. V 98. minúte mal na kopačke trojbodový zásah Scarlett, ale zvnútra opečiatkoval brvno. Nemuselo ho to mrzieť, pretože Albion, so siedmimi bodmi, ovládol skupinu. Irak opúšťa turnaj s jedným bodom a bez streleného gólu.

Tunisko - Uruguaj 0:1 (0:0)

Gól: 90+3. Gonzalez (11 m)

Zo slovenského pohľadu jeden z kľúčových zápasov. Ak by sa zrodil nerozhodný výsledok, zverenci Alberta Rusnáka by museli čakať na vývoj v skupine F. Našťastie, k ničomu podobnému neprišlo, pretože v nadstavenom čase sa z bieleho bodu nemýlil Gonzalez. Zabezpečil tak nielen pre Slovensko osemfinále, ale pre Uruguaj priamy postup. 

Štatistický pohľad
Flashscore

SKUPINA F

Honduras - Francúzsko 1:3 (1:1)

Góly: 15. Pena - 41. a 60. Virginius, 77. Nzouango

Po prehrách s Južnou Kóreou i Gambiou si Francúzi chceli čiastočne napraviť chuť proti exotickému súperovi, ktorý mal na konte bod za jednu remízu. Favorit stretnutia však do zápasu nevkročil správnou nohou a už od 13. minúty musel hrať v početnej nevýhode - červenú kartu videl obranca Ousmane Camara. Ešte horšie to pre francúzske mužstvo vyzeralo o dve minúty neskôr, keď sa presadil Odin Pena. Nádeje krajiny galského kohúta tesne pred polčasovou prestávkou pozdvihol vyrovnávajúci zásah Alana Virginiusa. Mladík z Lille sa gólovo pripomenul aj v 60. minúte, keď zaknihoval víťaznú ranu. Triumf spečatil Felix Nzouango, no pre jeho tím sa šampionát skončil.

Južná Kórea - Gambia 0:0 (0:0) 

Pred súbojom tímov z prvého a druhého miesta skupinovej tabuľky mali protivníci istotu postupu do osemfinále. K zápasu tak pristúpili v intenciách šetriaceho režimu a rozišli sa po bezgólovej remíze. Obe mužstvá narazia v ďalšej fáze na zástupcu Južnej Ameriky.

Postupová kalkulačka pre slovenských mladíkov