MS U20 vo futbale, 10. deň: Američania pozametali Nový Zéland, Izrael prepísal históriu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 10. deň: Američania pozametali Nový Zéland, Izrael prepísal históriu
Aktualizované
Radosť reprezentantov USA.
Radosť reprezentantov USA.
Profimedia
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Flashscore Správy vám prinášajú sumár desiateho hracieho dňa, ktorý je zároveň prvým vo vyraďovacej fáze.

USA - Nový Zéland 4:0 (1:0)

Góly: 14. Wolff, 61. Cowell, 75. Che, 82. Pukstas

Skóre sa prvýkrát menilo po štvrťhodine hry. Owen Wolff si perfektne spracoval prihrávku, ktorú mu adresoval Diego Luna a napriahol k ďalekonosnej strele, ktorá sa zastavila až v ľavom dolnom kúte brány. Jeden z najväčších favoritov na celkové víťazstvo do prestávky druhý gól nepridal a zdalo sa, že duel môže byť ešte zaujímavý.

Novozélanďania však v druhom dejstve pocítili skutočnú silu mladého amerického výberu. Po hodine zvýšil vedenie "Stars and Stripes" Cade Cowell, v 75. minúte predviedol svoje schopnosti Justin Che, ktorý bol v správny čas na správnom mieste a odrazenú loptu poslal vo vnútri pokutového územia až za chrbát brankára. 

V záverečnej desaťminútovke sme videli precízne zahratý priamy kop. Autorom bol Brandan Craig, vďaka ktorému sa vo vzduchu dostal k lopte Rokas Pukstas a z výskoku na hranici pokutového územia spečatil výsledok na 4:0. USA tak naďalej sníva sen o majstrovskom titule. Vo štvrťfinále sa stretne s lepším z dvojice Gambia - Uruguaj.

Hodnotenie hráčov.
Flashscore

Uzbekistan - Izrael 0:1 (0:0)

Gól: 90+7. Khalaili

Hlavička náhradníka Anana Khalailiho v nadstavenom čase druhého dejstva pomohla Izraelu zvíťaziť nad Uzbekistanom a prvýkrát v histórii postúpiť do štvrťfinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov.

Vo veľmi vyrovnanom zápase sa v prvom polčase stretli celky, ktoré trafili kontrukciu brány. Izraelčan Tay Abed v 13. minúte hlavičkoval do žrde, o sedem minút neskôr mieril do brvna Uzbek Sherzod Esanov. Napätie pretrvávalo aj v druhom dejstve, keď bolo šancí málo až do samého konca.

Hamza Shibli nevyužil v poslednej minúte riadneho hracieho času vyloženú možnosť, keď z približne šiestich metrov neusmernil nízky center Dora Turgemana do opustenej svätyne. Khalaili sa však postaral o to, aby všetci v Izraeli na Shibliho chybu zabudli, keď v závere súboja strelil pamätný víťazný gól pre svoju krajinu. Stalo sa tak po štandardke z pravej strany a chaose na malom vápne.

Izrael sa v sobotu v San Juane stretne vo štvrťfinále s víťazom zápasu Brazília - Tunisko.

Štatistiky súboja.
Flashscore