Dominantné výkony Španielska aj Švajčiarska, Nigéria vďaka brankárke remizovala s Kanadou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dominantné výkony Španielska aj Švajčiarska, Nigéria vďaka brankárke remizovala s Kanadou

Aktualizované
Chiamaka Nnadozieová z Nigérie pri penaltovom zákroku.
Chiamaka Nnadozieová z Nigérie pri penaltovom zákroku. Profimedia
Futbalové majstrovstvá sveta žien, ktoré sa hrajú v Austrálii a na Novom Zélande, čakajú v piatok ďalšie tri súboje v skupinách A, B a C. Po hostiteľských krajinách prichádzajú do hry aj ďalšie reprezentácie.

B-skupina

Nigéria - Kanada 0:0

Favoritky z Kanady mali loptu viac pod kontrolou, ale triumf si nedokázali pripísať. Pekne to približuje aj štatistika úspešných prihrávok, v ktorej dominovali viac ako trojnásobne - 364:117. V prvom dejstve to boli, naopak, Nigérijčanky, ktoré si vypracovali väčšie šance - 0,36 xG vs. 0,16. Do priestoru brány šla iba jediná strela - z kopačiek Afričaniek.

Zdalo sa, že zámorské futbalistky si lepší štart do druhého dejstva ani nemohli želať. Získali pokutový kop, ktorý ale 40-ročná Sinclairová nepremenila. Kanaďanka nevyužila možnosť skórovať na svojich šiestych majstrovstvách sveta, hrdinkou sa stala Nnadozieová.

"Javorové listy" tlačili a tlačili, ale na gól im nestačilo ani vylúčenie Abioudunovej počas jedenástich nadstavených minút. 

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.StatsPerform

A-skupina

Filipíny - Švajčiarsko 0:2 (0:1)

Favorit zo Švajčiarska splnil papierové predpoklady. Filipíny debutujúce na MS žien síce začali pozornou defenzívou, ale európsky tím mal vysoké držanie lopty i počet striel, takže to bolo viac-menej čakanie na chybu. Tá prišla v samom závere prvého polčasu. Faul v šestnástke potrestala z penalty Bachmannová.

Po zmene strán pokračoval rovnaký scenár. Na začiatku 64. minúty síce brankárka McDanielová zázračne pokryla dve strely zblízka, lenže proti tretej dorážke Piubelovej už nemala žiadnu šancu. Švajčiarky sú po víťaztve a výbornom výkone na prvom mieste skupiny A. Mrzieť ich môže jedine to, že nestrelili viac gólov.

Švajčiarsko jasne dominovalo vo všetkých štatistických ukazovateľoch.
Švajčiarsko jasne dominovalo vo všetkých štatistických ukazovateľoch.Statsperform

C-skupina

Španielsko - Kostarika 3:0 (3:0)

Kostarika si proti Španielkam ani neškrtla. Veľký tlak favoritiek prišiel už od úvodu. Del Campová si najskôr nešťastne zrazila loptu do vlastnej siete, následne peknú strelu k žrdi nasmerovala Bonmatiová a Gonzálezová zvyšovala už na rozdiel troch gólov. Desať minút pred koncom prvého polčasu však Hermosová zahodila pokutový kop.

Aj keď ďalší gól nepadol, tak Španielsko podalo výborný výkon a Kostarika môže byť rada, že to skončilo len o tri presné zásahy. Ďalšie veľké šance totiž ostali nevyužité. Za všeto hovorí pomer striel 46:1 a držanie lopty 80% - 20%. Hviezdna Putellasová sa vracia po zranení, a tak naskočila iba na záverečné minúty. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform