Nútená jesenná pauza Kanady? Asociácii hrozí bankrot

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nútená jesenná pauza Kanady? Asociácii hrozí bankrot

Kanadským futbalistom hrozí, že budú musieť vynechať jesenné termíny reprezentačných zápasov.
Kanadským futbalistom hrozí, že budú musieť vynechať jesenné termíny reprezentačných zápasov.Profimedia
Kanadská futbalová asociácia má vážne finančné problémy a zvažuje vyhlásenie bankrotu. V rozhovore pre TSN to uviedol Jason de Vos (49), dočasný generálny sekretár.

Kanadských futbalistov čakajú majstrovstvá Severnej a Strednej Ameriky, ženský futbalový tím sa v júli predstaví na svetovom šampionáte. Nedostatok finančných prostriedkov znamená, že možno budú musieť vynechať jesenné reprezentačné termíny.

"Máme veľké problémy. Bezprostredné nebezpečenstvo zatiaľ nehrozí, ale skúmame, čo by vyhlásenie bankrotu znamenalo a aký by to malo dopad na našu organizáciu," povedal de Vos. Upozornil, že bankrot považuje len za poslednú možnosť.

"Nemáme dostatok príjmov na to, aby sme udržali programy vzdelávania mládežníckych trénerov, vzdelávania rozhodcov, ani na chod mládežníckych a seniorských reprezentácií ," prízvukoval generálny sekretár.

V dôsledku toho podľa de Vosa hrozí, že kanadský ženský futbal odohrá na jeseň iba dva zápasy play-off, aby sa kvalifikoval na olympijské hry v Paríži. Zlaté medailistky z tokijských hier sa v nich stretnú s Jamajkou.

Finančné rezervy kanadskej federácie sa na konci roka 2022 znížili na 2,4 milióna dolárov. Rok predtým to bolo podľa TSN ešte 7,1 milióna dolárov. Vláda preto nariadila audit, ktorý má preskúmať financie zväzu v rokoch 2017 až 2023.