Saudskoarabská Džidda bude dejiskom tohtoročných MS klubov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saudskoarabská Džidda bude dejiskom tohtoročných MS klubov

Štadión privíta ďalšie významné podujatie.
Štadión privíta ďalšie významné podujatie.Profimedia
Futbalové majstrovstvá sveta klubov sa uskutočnia od 12. do 22. decembra 2023 v saudskoarabskom meste Džidda. Na turnaji sa predstavia šiesti kontinentálni šampiónmi, medzi ktorými je aj víťaz Ligy majstrov Manchester City. Informovala o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Turnaj sa odohrá na štadióne mužstva Al-Ittihad. V drese saudskoarabského tímu sa predstaví aj Karim Benzema, ktorý s ním podpísal trojročný kontrakt. Francúzsky útočník sa bude snažiť opäť vyhrať trofej, ktorú získal vo februári s Realom Madrid.

Al-Ittihad otvorí turnaj v zápase prvého kola proti Auckland City, majstrovi Oceánie. Víťaz postúpi do druhého kola, kde sa pripojí k mexickému Leónu, egyptskému Al-Ahly a japonskému Urawa Red Diamonds. Man City a juhoamerický šampión vstúpia až do semifinálovej fázy. Finále Pohára osloboditeľov sa hrá 4. novembra.

Bude to záverečný ročník v tomto formáte. Na turnaji v USA v roku 2025 sa prvýkrát predstaví až 32 tímov. Ten má zároveň otestovať prevádzku štadiónov pred majstrovstvami sveta 2026, ktoré budú USA hostiť spoločne s Kanadou a Mexikom. Je možné, že aj týmto krajinám by mohla Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prideliť niektoré zápasy klubových MS v roku 2025.