MS žien lámu rekordy v sledovanosti aj návštevnosti, čísla dosahujú historické maximá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS žien lámu rekordy v sledovanosti aj návštevnosti, čísla dosahujú historické maximá

MS žien lámu rekordy.
MS žien lámu rekordy.Profimedia
Majstrovstvá sveta futbalistiek naďalej lámu rekordy v sledovanosti i návštevnosti. Pred semifinálovými zápasmi, v ktorých sa predstaví aj domáca Austrália, prekonala celková návštevnosť číslo 1,7 milióna divákov.

Futbalistky absolvovali doposiaľ 60 zápasov, na programe boli ešte štyri. Priemerná návštevnosť jedného stretnutia bola takmer 29-tisíc ľudí. To je o sedem tisíc viac než na predošlých MS vo Francúzsku a o štyri tisíc viac ako celkový priemer počas všetkých šampionátov. 

Tri stretnutia boli vypredané, keď diváci naplnili kapacitu štadióna v Sydney (75 784).  Ide o najvyššiu návštevu v histórii MS žien. Prvým z nich bolo vystúpenie domácej Austrálie proti Írsku. Favorit vyhral najtesnejším skóre 1:0. Druhý raz sa tak stalo v osemfinále počas duelu Austrália - Dánsko a štvrťfinále medzi Anglickom a Kolumbiou.

Na prvých dvanásť zápasov prišlo takmer 364-tisíc ľudí. To je priemer 30 326 divákov, čím sa už vtedy prekonal rekord turnaja vo Francúzsku z roku 2019 a historický rekord šampionátu 24 780 pre všetky zápasy MS.

Spomínaný duel Austrálie s Írskom zaznamenal priemernú sledovanosť 1,94 milióna, čo takmer strojnásobilo prechádzajúci rekord v krajine. Zároveň toto číslo prekonalo sledovanosť minuloročných MS mužov v Katare. Okrem toho sledovanosť vysielania úvodného zápasu Nový Zéland - Nórsko podľa Sky New Zealand prekročila viac ako 1 milión divákov.

"Tento turnaj tvorí históriu. Ako hostiteľská krajina sme svedkami prudkého nárastu podpory ženského futbalu, nielen v distribúcii vstupeniek, ale aj v sledovanosti prenosov či predaji tovaru," povedal šéf austrálskeho futbalového zväzu James Johnson.