Obrovská dráma v semifinále. Španielky vyradili Švédky a prvýkrát postúpili do finále MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovská dráma v semifinále. Španielky vyradili Švédky a prvýkrát postúpili do finále MS

Carmonová sa teší z víťazného gólu.
Carmonová sa teší z víťazného gólu.Profimedia
Futbalistky Španielska sa stali prvými finalistkami MS žien 2023. V semifinále vyhrali proti Švédsku 2:1.

Španielsko - Švédsko 2:1

Oba tímy sa od úvodu chceli prezentovať ofenzívnym futbalom, aktívnejšie boli Španielky. Prvotné oťukávačky defenzívy vedeli vyriešiť. Premiérovo zahrozila strelou z diaľky Carmonová a iba tesne minula ľavú žrď. Na druhej strane si našla center Rolfövá, zakončila k žrdi, ale výborne zasiahla brankárka Collová.

Švédky sa snažili hroziť hlavne zo svojich silných štandardných situácií a takisto sa spoliehali na brejky. Podobný obraz hry pokračoval aj po zmene strán. V 57. minúte vymenila Putellasovú mladá Paralluelová, ktorú bolo okamžite vidieť.

Práve jej aktivita priniesla veľkú príležitosť pred Redondovú, tá už sediac zakončila zvnútra päťky do bočnej siete. Práve spomínaná Salma Paralluelová sa v 81. minúte zapísala na streleckú listinu. Po centri zľava sa k nej lopta odrazila a pravačkou ju pomedzi dve obrankyne upratala k žrdi.

Vychádzajúca hviezda Paralluelová prišla z lavičky a zmenila osud zápasu.
Vychádzajúca hviezda Paralluelová prišla z lavičky a zmenila osud zápasu.Statsperform

"La Furia Roja" sa však nechala zatiahnuť dozadu a pykala. Rebecka Blomqvistová si takisto našla pas z krídla, osamotená pred päťkou vyrovnala. Radosť škandinávskej krajiny ale trvala veľmi krátko, nakoľko v 90. minúte ostala voľná na hranici šestnástky kapitánka Olga Carmonová a ľavačkou krásnou strelou od brvna prekvapila Mušovičovú.

Španielsko prvýkrát vo svojej histórii postúpilo do finále, pričom nikdy predtým nebolo ani v semifinále. Švédsko štvrtý raz vo svojej histórii v semifinále vypadlo, ale zakaždým potom v boji o bronz uspelo. Vo finále bolo len raz, podľahlo Nemecku (2003).

Druhé semifinále medzi Austráliou a Anglickom sa odohrá v stredu. Finále je na programe v nedeľu 20. augusta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform