Japonsko na MS žien končí, do semifinále postúpilo Švédsko. Ďalej ide aj Španielsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Japonsko na MS žien končí, do semifinále postúpilo Švédsko. Ďalej ide aj Španielsko

Aktualizované
Švédky oslavujú postup do semifinále.
Švédky oslavujú postup do semifinále.Profimedia
Futbalistky Španielska vyhrali prvé štvrťfinále na MS žien proti Holandsku a dostali sa medzi štyri najlepšie tímy. Následne na nich nadviazalo Švédsko, ktoré vyradilo doposiaľ suverénne Japonsko. Spomínané dva postupujúce celky sa proti sebe postavia v úvodnom semifinále.

Španielsko - Holandsko 2:1

Rozbehnuté Španielky vstupovali do duelu o semifinále namotivované výhrou 5:1 so Švajčiarskom. Holanďanky si svoje miesto medzi TOP 8 vybojovali triumfom nad Južnou Afrikou. Prvý väčší štvrťfinálový vzruch priniesla 37. minúta a gól Hermosovej, ten však po preskúmaní systémom VAR pre ofsajd neplatil.

Na platný presný zásah si viac než 32-tisíc divákov počkalo až do 81. minúty - z pokutového kopu sa presadila Caldenteyová. Španielsky tím pomaly začínal cítiť postup, no v nadstavenom čase pozdvihla vlajku krajiny tulipánov van der Gragtová, ktorá vyrovnala a duel poslala do predĺženia.

V ňom sa dohromady učinilo päť striedaní a po nich prišla na rad rozhodujúca gólová rana. Po 110 odohraných minútach sa o ňu postarala Paralluelová, čím svojim kolegyniam zabezpečila boj o finále.

Štatistiky prvého štvrťfinále MS žien
Štatistiky prvého štvrťfinále MS žienFlashscore

Japonsko - Švédsko 1:2

Japonky neboli vo sojej koži a nepredvádzali výkon, akým sa blysli v predošlých stretnutiach. Švédsko malo viac z hry, pričom sa dostalo do vedenia zásluhou už štvrtého gólu na turnaji od stopérky Ilestedtovej. Šance na strane európskej krajiny pribúdali. Asllaniová trafila žrď.

Hneď na začiatku druhého dejstva zahrala rukou vo vlastnej šestnástke Naganová, nariadenú penaltu premenila Angeldalová. Po tomto momente sa Japonsko už muselo ofenzívne presadiť a začal jeho tlak. Vyústil až do penalty, lenže Uekiová opečiatkovala brvno. Do rovnakej časti mierila rovnaká hráčka i z priameho kopu.

V 87. minúte však iskierku nádeje vykresala znížením Hayashiová. Nápor doposiaľ suverénneho ázijského tímu naberal na obrátkach, no pozorná švédska defenzíva odolala a po USA vyradila aj ďalší silný celok, vďaka čomu zverenkyne trénera Gerhardssona postúpili do semifinále MS.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform