Švédky potvrdili dominanciu v zápasoch o bronz, domáca Austrália končí bez medaily

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švédky potvrdili dominanciu v zápasoch o bronz, domáca Austrália končí bez medaily

Švédky oslavujú bronz, domáca Austrália smúti.
Švédky oslavujú bronz, domáca Austrália smúti.TASR
Futbalistky Švédska vyhrali proti Austrálii zápas o 3. miesto na MS žien 2023 a štvrtý raz vo svojej histórii získali bronz. Domáce reprezentantky končia štvrté.

Švédsko - Austrália 2:0

Už v druhej minúte poslala Asllaniová kolmicu do pokutového územia. Blacksteniusová bola sama na päťke, ale výborný zákrok predviedla Arnoldová. Šancou odpovedala Austrália, nakoľko aktívna Rasová z dobrej pozície mierila k žrdi. Skvele zasiahla Mušovičová.

Dôležitý okamih prišiel pred polhodinou hry. Center sprava síce Rolfövá zakončila do brvna, ale situácii predchádzal faul Huntovej v pokutovom území, zakopla o nohu Blacksteniusovej. Po konzultácii s VAR bol nariadený pokutový kop. Fridolina Rolfövá namierila k tyči. Arnoldová síce rukou pohladila loptu, prejsť za čiaru jej zabrániť nedokázala.

Švédky boli aktívne a chceli do prestávky ešte zvýšiť skóre. Blízko bola Angeldalová, jej strela zo skrumáže tiel nechala na čiare vyniknúť reflexívnym zákrokom Arnoldovú. Európskej krajine sa podarilo druhý raz zapísať sa na streleckú listinu v 62. minúte, kedy Kosovare Asllaniová z prvej vystrelila z hranice šestnástky k žrdi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Zníženie mala na kopačke Polkinghornová, ostala sama v malom vápne, lenže namerila presne do Mušovičovej. Švédsko doviedlo stretnutie do úspešného konca a na MS žien 2023 získalo bronz. Skvelá bilancia zo zápasov o 3. miesto tak trvá, pretože škandinávska krajina ovládla aj štvrtý duel, ktorý v tejto fáze hrala. Raz prehrala finále.

Austrália končí na smolnom štvrtom mieste a nestane sa po USA druhou krajinou s medailou na domácom šampionáte. Napriek tomu ide o najlepšie umiestnenie v histórii, keďže "The Matildas" sa premiérovo dostali medzi štyri najlepšie tímy.