Endrick s premiérovým gólom v reprezentácii, Nemecko odpovedalo na krízu výhrou nad Francúzmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Endrick s premiérovým gólom v reprezentácii, Nemecko odpovedalo na krízu výhrou nad Francúzmi
Aktualizované
Endrick prežil nezabudnuteľný večer.
Endrick prežil nezabudnuteľný večer.Profimedia
Európske tímy ladia formu na blížiace sa majstrovstvá Európy v Nemecku. Aj v sobotu bolo v akcii niekoľko hviezdnych výberov, takisto súper Slovenska v základnej skupine ME.

Írsko - Belgicko 0:0

Futbalisti Belgicka, ktorí si na šampionáte v Nemecku zmerajú sily aj s výberom Francesca Calzonu, prekvapivo zaváhali na trávniku Írska. Omladená zostava červených diablov bez dlhoročných stálic v základe pôsobila na hracej ploche nezohrato. Od prvej prehry s domácim celkom od roku 1966 ju dokonca musel zachraňovať Matz Sels, ktorý zlikvidoval pokutový kop Evana Fergusona. 

Slovensko - Rakúsko 0:2

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Anglicko - Brazília 0:1

Anglicko sa rovnako ako v novembri 2017 stretlo v prípravnom dueli na zaplnenom štadióne Wembley s Brazíliou. V meraní síl, ktoré opäť riadil portugalský rozhodca Artur Soares Dias, sa dlho hralo bez gólov, jediný padol v závere. Zhruba 10 minút pred koncom dorazil strelu Viníciusa Júniora iba 17-ročný Endrick, ktorý zaznamenal premiérový zásah v reprezentácii a v lete sa pripojí k svojmu spoluhráčovi aj na klubovej úrovni v Reale Madrid. Kanárici zaznamenali prvý triumf nad Albionom od roku 2009.

Endrick sa stal aj najmladším hráčom, ktorý strelil na slávnom stánku gól na seniorskej úrovni. Anglicko tu prehralo bez gólového zápisu iba druhýkrát v histórii, naposledy v roku 2020 proti Dánsku (0:1). Na trávnik sa v drese domácich dostal aj striedajúci Kobbie Mainoo, ide o 14. hráča Albionu v tomto storočí, ktorý debutoval v reprezentácii pred dovŕšením 18. narodenín.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Francúzsko - Nemecko 0:2

Jeden zo šlágrov víkendu rozhodol už po siedmich sekundách Florian Wirtz, ktorý sa tešil zo svojho prvého zásahu v seniorskej reprezentácii. Nemci tak napodobnili rakúskych susedov, ktorí v rovnakom čase otvorili skóre proti Slovensku.

Francúzi prerušili sériu šiestich domácich triumfov v rade a pred Nemeckom sa museli skloniť už druhýkrát od posledného svetového šampionátu.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Dánsko - Švajčiarsko 0:0

Uruguay - Baskicko 1:1