Trénera Rumunska trápi nízka vyťaženosť hráčov v kluboch: Musia s tým niečo robiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trénera Rumunska trápi nízka vyťaženosť hráčov v kluboch: Musia s tým niečo robiť

Rumuni sa domácim fanúšikom predviedli remízou.
Rumuni sa domácim fanúšikom predviedli remízou.Profimedia
Po remíze futbalistov Rumunska v prípravnom stretnutí so Severným Írskom sa tréner domácich Edi Iordanescu (45) posťažoval na viacero vecí. Kormidelník posledného súpera Slovenska v základnej skupine tohtoročných ME upozornil najmä na skutočnosť, že viacerí hráči nehrávajú pravidelne vo svojich kluboch, čím trpí aj reprezentácia.

Veľa sa v uplynulom období hovorilo o Ianisovi Hagim, ktorý ťahal Rumunov v kvalifikácii EURO 2024. Dvadsaťpäťročný stredopoliar však v tíme Alavés nedostáva mnoho príležitostí. V uplynulých ôsmich zápasoch La Ligy sedel päťkrát len na lavičke a dokopy odohral 57 minút. 

Rumunsko - Severné Írsko 1:1

Proti Severnému Írsku nastúpil až v 75. minúte. Po dueli vyzval Iordanescu viacerých svojich zverencov, aby urýchlene našli riešenie, ako získať v najbližších mesiacoch čo najviac minút. "Aj Hagi si to veľmi uvedomuje. Dali sme mu teraz viac minút, než je v klube zvyknutý. Myslím si, že si zaslúži viac," vravel lodivod pre portál gsp.ro a dodal:

"Viem, ako veľmi ho ľudia v Alavése chceli. Na základe toho, o čom som s ním diskutoval a z toho, čo som cítil, si veľmi dobre uvedomuje, že to takto nemôže pokračovať. Musí niečo robiť, aby sa presadil. Možno sa potrebuje opäť porozprávať s trénerom, možno potrebuje vidieť, čo chce klub, aby dostal šancu. Nemôže hrať štyri či šesť minút. Do ME zostávajú necelé dva mesiace, bude to veľmi ťažké." 

Skvelý debut v drese seniorskej reprezentácie Severných Írov si odkrútil Jamie Reid. Na premiérový gól stačilo 29-ročnému útočníkovi necelých sedem minút pobytu na ihrisku. O štvrťhodinu neskôr vyrovnal na konečných 1:1 Dennis Man.

Podobné slová ako Hagimu adresoval kouč Rumunov aj na adresu obrancu Andreia Ratiua, ktorý pôsobí vo Vallecane: "Má veľmi ťažkú ​​misiu. Keď nehráte, nemáte kontinuitu. Obaja musia vynaložiť úsilie, bojovať o svoju pozíciu, presadiť sa, aby mohli byť pre nás aj naďalej veľmi dôležitými riešeniami, ako tomu bolo počas celej kvalifikácie."

Podľa viacerých rumunských médií nehrá reprezentácia tak dobre ako v uplynulom období. Domáci síce mali viac z hry, ale defenzívny blok Severných Írov bol pevný. "Rumunsko nás dostalo pod tlak, ale vedeli sme to. Snažili sme sa v našej tretine ihriska príliš neprihrávať, čo sa nám aj darilo. Som hrdý na mladých hráčov, ale aj na tých skúsených, pretože v tíme s množstvom mladých ľudí treba prejaviť určitú zodpovednosť," povedal kormidelník hostí Michael O'Neill.