Portugalsko si zastrieľalo, Švédov vybavilo aj bez Ronalda. Taliansko vykúpil Retegui

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalsko si zastrieľalo, Švédov vybavilo aj bez Ronalda. Taliansko vykúpil Retegui

Rafael Leão dal zabudnúť na neprítomnosť Ronalda.
Rafael Leão dal zabudnúť na neprítomnosť Ronalda.TASR
Portugalskí futbalisti si poradili vo štvrtkovom prípravnom stretnutí so Švédskom 5:2. Domáci hráči mali zápas pevne vo svojich rukách, už v polčase viedli 3:0. Taliani síce s problémami, ale nakoniec zdolali Venezuelu 2:1.

Pre Portugalsko slúžil súboj ako príprava na EURO. Kvalifikačnú J-skupinu ovládli bez straty bodu, vyhrali ju s osembodovým náskokom pred druhým Slovenskom. Tréner Selecaa Roberto Martínez šetril v Guimaraesi niekoľko opôr vrátane Cristiana Ronalda.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Predstaviť by sa mal až budúci týždeň v ďalšom prípravnom stretnutí so Slovincami. Tí vo štvrtok remizovali s domácou Maltou 2:2, prvý gól hostí strelil v Ta' Qali bývalý hráč Slovana Bratislava Andraž Šporar.

Ruskí reprezentanti zvíťazili v Moskve nad Srbskom hladko 4:0, pre domácich to bol prvý duel s členom Európskej futbalovej únie (UEFA) od novembra 2021. Kľúčový moment sa udial v 21. minúte, keď obranca hostí Milan Gajič fauloval v šestnástke domáceho Daniila Chluseviča, dostal červenú kartu a následný pokutový kop premenil Anton Mirančuk. Početnú výhodu využili Rusi potom ešte na tri góly.

UEFA suspendovala Ruskú futbalovú federáciu po začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 a "zborná" tak nemohla hrať súťažné zápasy. Tím trénera Valerija Karpina hrával v uplynulých dvoch rokoch prípravné duely, až doposiaľ to však nebolo s európskymi súpermi.

Prvýkrát od júna 2005 sa Taliansko vrátilo do USA, kde ich na floridskej pôde čakal prípravný stret s Venezuelou. V tom ostatnom, pred takmer 20 rokmi, remizovali 1:1 s Ekvádorom pod vedením Lippiho. Tentoraz Spalletti doviedol svojich zverencov k triumfu 2:1. Oba presné zásahy strelil Retegui

Prípravné zápasy:

Taliansko - Venezuela 2:1

Portugalsko - Švédsko 5:2

Malta - Slovinsko 2:2

Rusko - Srbsko 4:0 

Cyprus - Lotyšsko 1:1

Čierna Hora - Bielorusko 2:0