Zaujíma ho viac Arsenal ako Česko. Cítim sa dobre, rozptýlil Haaland pochyby o štarte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zaujíma ho viac Arsenal ako Česko. Cítim sa dobre, rozptýlil Haaland pochyby o štarte
Erling Haaland na štvrtkovej tlačovej konferencii.
Erling Haaland na štvrtkovej tlačovej konferencii.Profimedia
Erlingovi Haalandovi (23), najväčšej hviezde nórskej futbalovej reprezentácie, nič nebráni v tom, aby nastúpil v piatkovom prípravnom zápase proti českej reprezentácii. Ostrostrelec na štvrtkovej tlačovej konferencii potvrdil, že je fit. Tréner Staale Solbakken už začiatkom týždňa avizoval, že ak budú jeho najväčšie esá Haaland a Martin Ödegaard pripravení, pošle ich do zápasu.

Nórske médiá pritom začiatkom týždňa informovali, že kanonier Manchestru City odkríval z tréningu. "Cítim sa dobre. Z tréningu som neodišiel, zvládol som odtrénovať to, čo všetci ostatní. Neviem, kto napísal, že som mal problémy... Na zápas som pripravený," podotkol Haaland, ktorý je okrem svojho futbalového umenia známy aj tým, že medzi novinárov chodí iba sviatočne.

Počas utorkového tréningu sa potkol a chvíľu mierne kríval, ale na prvý pohľad to nevyzeralo na nič vážne. V Nórsku panujú vážne obavy, aby mladého hráča nezomlelo stále sa zvyšujúce množstvo zápasov. 

"Problémom však nie je počet zápasov, ale kvalita výkonov. Nemôžete odo mňa očakávať, že odohrám 70 zápasov a v každom z nich urobím 1 000 šprintov. Čím viac zápasov, tým ide kvalita výkonu nižšie a nižšie," vyhlásil.

A vzápätí nepriamo naznačil, že do duelu s Českom nepôjde úplne na maximum. "Je príjemné hrať za národný tím. Avšak nebudem klamať, zápas proti Arsenalu budúci víkend je o niečom úplne inom. Čo sa dá robiť. Kalendár je nabitý na prasknutie a ja s tým neurobím nič iné, len to, že ho dodržím. Taký je biznis," pokrčil plecami.

Každopádne tréner Cityzens Pep Guardiola mu dal jasné inštrukcie. "Povedal mi: 'Ak sa nevrátiš v poriadku, roztrhám ťa!" usmial sa Haaland. Čiastočne je rád aj za to, že skrz neúčasti Nórska na letných majstrovstvách Európy vynechá päť alebo šesť zápasov. "Samozrejme, že by som bol rád v Nemecku, takto si aspoň konečne trochu oddýchnem. To sa mi nestalo, odkedy som hral za Molde," vrátil sa myšlienkami ešte do roku 2018.

Haalandovo štvrtkové vystúpenie v Nórsku bolo jeho prvým pre médiá od septembra 2022, keď sa stal čerstvým hráčom anglického veľkoklubu. Oficiálnu predzápasovú tlačovú konferenciu v jeho farbách potom absolvoval raz za necelé dve sezóny, a to začiatkom tohto mesiaca v Kodani pred úvodným zápasom play-off Ligy majstrov. Najmä počas pôsobenia v Dortmunde sa preslávil schopnosťou odradiť novinárov stručnými jednoslovnými odpoveďami.

A Nórov hneď zaujímalo, či sa zmenil a bude k médiám otvorenejší. "Myslím si, že nie je až tak dôležité hovoriť ústami, ako skôr nohami, o čo sa snažím," odpovedal s úsmevom. Českí obrancovia sa o tom budú môcť presvedčiť už v piatok, slovenskí o štyri dni neskôr v utorok...

Nórsko - Česko (piatok, 18:00)