Hongkong zachvátila Messimánia. Snahou je, aby Leo odohral čo najviac minút, vraví Martino

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hongkong zachvátila Messimánia. Snahou je, aby Leo odohral čo najviac minút, vraví Martino
Messi prichádza do Hongkongu.
Messi prichádza do Hongkongu.AFP
Desaťtisíce futbalových fanúšikov sa v sobotu prišli pozrieť na tréning Lionela Messiho (36) a jeho spoluhráčov z Interu Miami v Hongkongu. Nielen mesto, ale celú oblasť zachvátila "Messimánia".

Polícia uzavrela ulice v okolí hongkonského štadióna, pretože fanúšikovia sa hrnuli v húfoch, aby na vlastné oči videli argentínsku superhviezdu, najlepšieho hráča svojej generácie, pred nedeľňajším zápasom.

Niekoľko hodín predtým, ako futbalisti Inter Miami vybehli na otvorený tréning, tvorili fanúšikovia dlhé rady pred štadiónom s kapacitou 40-tisíc divákov a skandovali meno kapitána víťazov majstrovstiev sveta.

Spolumajiteľom klubu Major League Soccer je David Beckham, ktorý sa tiež objavil na štadióne za mohutného revu takmer plného hľadiska. Boli to však ovácie o niekoľko minút neskôr, ktoré boli niekoľkokrát dlhšie a silnejšie a ktoré zožal Messi, keď sa objavil na trávniku, aby sa pripojil k svojim spoluhráčom a zľahka si zatrénoval.

Hráči Miami pri uvítaní na štadióne v Hongkongu.
Hráči Miami pri uvítaní na štadióne v Hongkongu.Profimedia

Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty strávil väčšinu tréningovej jednotky strečingom, aby sa vyhol možnému obnoveniu zranenia zadného stehenného svalu, aby sa následne pripojil k 80 šťastným hongkonským školákom, ktorí dostali priestor si na ihrisku krátko zahrať.

Mnohí z divákov videli Messiho prvý a pravdepodobne aj posledný raz v živote, pričom za ním neváhali cestovať aj spoza hraníc s pevninskou Čínou. Väčšina fanúšikov mala na sebe modro-bielo pruhované argentínske alebo ružové dresy Interu Miami.

V piatok sa pred hotelom, kde hráči Miami bývajú, zhromaždili stovky ľudí v nádeji, že svojho hrdinu zahliadnu. Vstupenky na nedeľňajší súboj s hongkonským All-Stars sa v decembri, keď išli do predaja, vypredali za hodinu a predajcovia dresov hlásili, že tie s Messiho menom sa bleskovo míňajú z pultov.

Messi si na hektickom turné, počas ktorého jeho tím odohrá šesť stretnutí za 19 dní pred sezónou MLS, ktorú Miami začne v noci na pondelok 22. februára, doliečuje zadný stehenný sval. Vo štvrtok večer nastúpil len na záverečné minúty priateľského duelu s Al-Nassr, ktorý sa skončil prehrou 0:6 v Saudskej Arábii.

"Po tréningu vyhodnotíme stav každého z hráčov, máme za sebou veľa prípravných zápasov. Snahou je, aby Leo mohol odohrať čo najviac minút," povedal novinárom tréner Miami Gerardo Martino.

Martino by rád zaznamenal prvé víťazstvo na predsezónnom turné. To sa začalo remízou 0:0 v Salvadore proti domácej reprezentácii, potom pokračovalo prehrou 0:1 na pôde iného tímu MLS - Dallasu. Minulý týždeň Inter vycestoval do Saudskej Arábie, kde podľahol Al-Hilal tesne 3:4, aby následne utrpel vysokú prehru s Al-Nassr. Turné mimo USA zakončí Miami v stredu súbojom proti Vissel Kobe v Japonsku.

Hongkong All-Stars - Inter Miami (nedeľa, 09:00)