Messi, Suárez, Busquets ani Alba. Miami hľadá strelca, v roku 2024 ešte nestrelilo gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi, Suárez, Busquets ani Alba. Miami hľadá strelca, v roku 2024 ešte nestrelilo gól

Ani Messi zatiaľ nedokázal skórovať.
Ani Messi zatiaľ nedokázal skórovať.AFP
Nový ročník sa pre Inter Miami nezačal dobre. Tím zámorskej MLS na čele s Lionelom Messim (36) prehral v pondelok v priateľskom zápase pred sezónou s Dallasom 0:1 a nedokázal skórovať už v druhom stretnutí za sebou. Po boku argentínskej hviezdy nastúpili aj ďalšie bývalé opory Barcelony Luis Suárez (36), Sergio Busquets (35) a Jordi Alba (34).

Inter Miami na svoj prvý gól v roku 2024 stále čaká. Pred duelom s Dallasom, ktorý sa hral na štadióne Cotton Bowl pred 92 000 divákmi, tím v piatok po nevýraznom výkone iba remizoval s reprezentáciou Salvádoru.

Messi pobehoval po ihrisku so svojimi bývalými spoluhráčmi z Barcelony, pričom v základnej zostave nechýbali slávny kanonier Luis Suárez, stredopoliar Sergio Busquets a stredný obranca Jordi Alba. Prví traja menovaní však boli po 64 minútach hry za stavu 0:1 vystriedaní.

Dallas - Inter Miami 1:0

Dallas sa ujal vedenia zásluhou Jesusa Ferreiru, ktorý si v tretej minúte poradil s obrancom Noahom Allenom a strelou z uhla prekonal brankára Drakea Callendera.

Messi si počas svojho pobytu na ihrisku vytvoril niekoľko šancí a bol nebezpečný. Najbližšie ku gólu mal na začiatku druhého polčasu, keď vystrelil z 30 metrov. Jeho pokus zlikvidoval brankár Dallasu Maarten Paes. Nedávno vyhlásený najlepší futbalista sveta ešte predtým v prvom dejstve vytvoril gólovú príležitosť pre Suáreza, ale volej uruguajského útočníka sa zatočil mimo brány.

Pondelkový súboj bol druhým z predsezónnych priateľských stretnutí, ktoré Miami odohralo v rámci prípravy na začiatok novej sezóny MLS. Tá sa začne 21. februára a prvým súperom mužstva bude Real Salt Lake.

Floridský klub teraz zamieri do Saudskej Arábie, kde sa 29. januára stretne s Al Hilalom a následne 1. februára s Al Nassrom. V tomto zápase sa očakáva takzvaný "posledný tanec" Messiho a Cristiana Ronalda.

Inter potom odcestuje do Ázie, kde 4. februára odohrá priateľský zápas s Hongkongom v Číne a o tri dni neskôr sa stretne s Vissel Kobe v Tokiu. Celok sa vráti do Ameriky 15. februára na poslednú predsezónnu previerku proti argentínskemu tímu Newell's Old Boys.