Messi a spol. si vychutnali Ravasa. Argentínčan mu dal dva góly, na dva ďalšie prihral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi a spol. si vychutnali Ravasa. Argentínčan mu dal dva góly, na dva ďalšie prihral

Messi so Suárezom oslavujú zásah do siete Ravasa.
Messi so Suárezom oslavujú zásah do siete Ravasa.AFP
Slovenský futbalový brankár Henrich Ravas (26) sa v zámorskej MLS postavil proti najväčším hviezdam súťaže v tíme okolo Lionela Messiho (36). Jeho New England však nezvládol súboj s ašpirantom na zisk titulu a s Interom Miami prehral 1:4. Duel sledovalo 65 612 divákov, čo je rekordná návšteva na domácom zápase Revolution.

New England Revolution - Inter Miami 1:4

Všetko sa pritom začalo pre New England bravúrne, keď už po 37 sekundách preloboval Tomas Chancalay vybehnutého Drakea Callendera. Bola to však iba jedna z dvoch striel do priestoru brány v podaní Revolution v celom priebehu.

Messi prekonal prvý raz Ravasa v 32. minúte, slovenský brankár zneškodnil v zápase tri pokusy. So šancami domácich na body to vyzeralo nádejne ešte v 67. minúte, len aby sa vzápätí presadil druhý raz Messi po prihrávke Serqia Busquetsa

Pohromu dokončili v záverečnej desaťminútovke striedajúci Benjamin Cremaschi a Luis Suárez. Na oba zásahy asistoval argentínsky majster sveta, ktorý si tak proti bývalému brankárovi Lodžu, Senice či Derby County pripísal bilanciu 2+2.

Miami sa udržalo na čele Východnej konferencie s 21 bodmi po 11 stretnutiach o tri body pred druhým Cincinnati, ktoré má súboj k dobru. New England patrí, naopak, posledná priečka na východe so štyrmi bodmi po deviatich zápasoch. Ravas odchytal osem z nich, z triumfu sa tešil iba 7. apríla doma proti Charlotte.

Messi má po siedmich dueloch v tomto ročníku na konte deväť gólov a osem asistencií. Sedemnásť "kanadských bodov" v prvých siedmich vystúpeniach v ročníku doteraz v lige nikto nenazbieral, doterajší rekord držali spoločne Thierry Henry (13 v roku 2012) a Carlos Vela (13 v 2019).

Hodnotenia základných zostáv. Hráčom zápasu bol striedajúci Cremaschi so známkou 9,3.
Hodnotenia základných zostáv. Hráčom zápasu bol striedajúci Cremaschi so známkou 9,3.Flashscore