Messi obnoví v Miami ďalšiu spoluprácu. Povedie ho bývalý tréner Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi obnoví v Miami ďalšiu spoluprácu. Povedie ho bývalý tréner Barcelony

Martino bol oficiálne predstavený ako nový tréner Miami.
Martino bol oficiálne predstavený ako nový tréner Miami.Profimedia
Lionel Messi (36) sa vo svojom novom klube Inter Miami opäť stretne s argentínskym futbalovým trénerom Gerardom "Tata" Martinom (60). Ten už svojho krajana viedol v FC Barcelona i v argentínskom národnom tíme.

Martino sa stal v klube zámorskej MLS nástupcom dočasného kouča Javiera Moralesa, ktorý iba začiatkom júna nahradil odvolaného Phila Nevilla.

"Tata je v našom športe vysoko rešpektovaná osobnosť a jeho kariéra je toho dôkazom. Tešíme sa na jeho prínos pre tím na ihrisku i mimo neho. Sme presvedčení, že jeho skúsenosti budú pre mužstvo inšpiráciou a diváci budú nadšení," uviedol spolumajiteľ klubu David Beckham k angažovaniu 60-ročného Argentínčana.

Martino v minulosti hral i trénoval v argentínskom klube Newell's Old Boys, kde Messi s futbalom začínal. Meno si urobil ako tréner reprezentácie Paraguaja, ktorú priviedol do finále Copa America v roku 2011.

Messi potom hral pod jeho vedením v Barcelone (2013-2014) i v národnom tíme Argentíny (2014–2016). Neskôr boli jeho trénerskými zastávkami Atlanta United a reprezentácia Mexika, s ktorou neuspel na MS 2022 v Katare.

"Som nadšený, že môžem byť súčasťou veľkoklubu ako je Inter Miami a viem, že spolu môžeme dosiahnuť veľa úspechov," citovala Martina agentúra AFP.

Messi prestúpil do Miami po sezóne z Paríža St. Germain a v drese nového zamestnávateľa by mal debutovať 22. júla. Americký klub chce po príchode hviezdneho útočníka posilniť mužstvo o ďalších troch až piatich hráčov, medzi nimi aj o ďalšieho niekdajšieho hráča Barcelony Sergia Busqueta.