Messi v závere zachránil bod pre Miami, Busquets zavinil penaltu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi v závere zachránil bod pre Miami, Busquets zavinil penaltu
Lionel Messi získal pre Inter štvrtý bod v sezóne.
Lionel Messi získal pre Inter štvrtý bod v sezóne.Profimedia
Hviezdny Lionel Messi (36) strelil svoj prvý gól sezóny za Inter Miami v druhom ligovom zápase novej edície severoamerickej MLS. Trefa argentínskeho majstra sveta v nadstavenom čase zabezpečila jeho tímu remízu 1:1 s Los Angeles Galaxy.

LA Galaxy - Inter Miami 1:1

Domáci mali v zápase navrch, ale Riqui Puig v 13. minúte z penalty neprekonal brankára Interu Drakea Callendera, pričom pokutový kop zapríčinil Sergio Busquets. Napriek tomu bývalý hráč Frankfurtu Dejan Jovelič strhol duel na stranu Galaxy, keď sa mu po viac ako hodine hry podarilo skórovať.

V závere sa však Los Angeles ocitlo v početnej nevýhode po tom, čo Marco Delgado dostal druhú žltú kartu - a práve vtedy Messi udrel po kombinácii s Jordim Albom.

Okrem gólu však nestarnúci svetový futbalista podal na svoje pomery nevýrazný výkon. Inter Miami nastúpil do stretnutia so základnou jedenástkou, ktorá bola oveľa staršia ako súperova. Okrem Messiho, Albu a Busquetsa bol v základnej zostave aj Luis Suárez.

"V prvom polčase sme boli herne rozobratí, do šatne sme mohli ísť s deficitom. Po inkasovanom góle sme však ukázali charakter," povedal tréner Miami Gerardo Martino. Miami v úvodnom meraní síl vyhralo nad Realom Salt Lake 2:0. Messi sa postaral o asistenciu, ktorá viedla k úvodnému zásahu.