Čína s ďalšou reakciou v prípade Messiho. Argentína musela svoje zápasy presunúť do USA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čína s ďalšou reakciou v prípade Messiho. Argentína musela svoje zápasy presunúť do USA
Messi sa v Číne stáva nežiadaným futbalistom.
Messi sa v Číne stáva nežiadaným futbalistom.Profimedia
Argentína napokon odohrá svoje dva marcové zápasy v USA. Pôvodne sa mala predstaviť v Číne, no k zmene došlo po tom, čo tamojšie športové orgány zrušili priateľské stretnutia majstrov sveta v reakcii na neúčasť Lionela Messiho (36) v dueli Interu Miami v Hongkongu.

Argentínska futbalová asociácia uviedla, že zverenci Lionela Scaloniho sa 22. marca stretnú so Salvadorom na Lincoln Financial Field vo Philadelphii a 26. marca nastúpia proti Nigérii v Los Angeles. 

Albicelestes mali s Nigériou hrať v čínskom meste Chang-čou predtým, ďalší súboj mali absolvovať v Pekingu. Messiho neúčasť na ihrisku v strete Interu Miami s výberom Hongkongu ale začiatkom februára vyvolala medzi fanúšikmi všeobecný hnev.

Kapitán majstrov sveta sa aktívne nezapojil do zápasu, na ktorý prišlo 40 000 divákov a niektorí zaplatili za lístok až takmer 5 000 hongkonských dolárov (590 eur). Čínske štátne médiá, hongkonskí politici a priaznivci reagovali nahnevane o tri dni neskôr, keď argentínsky útočník nastúpil v priateľskom stretnutí v Tokiu proti Visselu Kobe

Vo videu, ktoré osemnásobný držiteľ Zlatej lopty zverejnil na jednej z najväčších čínskych sociálnych sietí, uviedol, že jeho absenciu spôsobil zapálený aduktor.