V Tokiu už nastúpil. Messi potešil japonských fanúšikov, Miami zase neuspelo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Tokiu už nastúpil. Messi potešil japonských fanúšikov, Miami zase neuspelo
Messi v akcii proti Vissel Kobe.
Messi v akcii proti Vissel Kobe.Reuters
Japonský futbalový klub Vissel Kobe zdolal v stredajšom prípravnom zápase Inter Miami 4:3 po rozstrele z 11 m. V riadnom hracom čase gól nepadol. Po prestávke nastúpil na ihrisko v 60. minúte aj Lionel Messi (36) a potešil 28 614 divákov na tokijskom národnom štadióne, ktorí skandovali jeho meno.

Vissel Kobe - Inter Miami 1:0 pen.

Účasť Argentínčana v dueli bola otázna po tom, čo nenastúpil v piatok vo vypredanom priateľskom stretnutí v Hongkongu (40-tisíc divákov) pre menšie zranenie, čím rozhneval tamojších fanúšikov. 

Tí si za miesta na tribúne zaplatili v prepočte až do výšky 600 eur, pričom štadión v Tokiu obsahoval viaceré nezaplnené sektory. Aj proti Kobe sedel majster sveta z roku 2022 najskôr na lavičke, vždy keď sa z nej postavil, diváci skandovali: "Messi, Messi".

Osemnásobný víťaz Zlatej lopty sa napokon dočkal 15 minút po zmene strán, keď nahradil Davida Ruiza. Publikum ho vášnivo povzbudzovalo pri každom jeho dotyku. V 79. minúte sa po sóle dostal do šestnástky, zblízka vystrelil, no brankár Šota Arai jeho pokus vyrazil. V rozstrele, v ktorom domáci premenili štyri pokusy a hostia tri, sa nepredstavil.