Nadšenie vystriedal v Hongkongu smútok. Inter Miami vyhral, ale Messi nenastúpil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadšenie vystriedal v Hongkongu smútok. Inter Miami vyhral, ale Messi nenastúpil
Lionel Messi pre menšie zranenie nenastúpil.
Lionel Messi pre menšie zranenie nenastúpil.Reuters
Tri dni obdivovania Lionela Messiho (36) v Hongkongu sa pre jeho fanúšikov skončili zlomeným srdcom, keďže Argentínčan nenastúpil pri víťazstve svojho Interu Miami 4:1 proti miestnemu výberu v prípravnom zápase. Vypredaný štadión netrpezlivo očakával najväčšiu hviezdu futbalu, no nakoniec zavládol smútok.

Hongkong All Stars - Inter Miami 1:4

Messi bol iba na lavičke. Rovnako ako jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Luis Suárezom. Ani jedného z nich lodivod Gerardo Martino do hry neposlal. Podľa dostupných informácií laboruje Argentínčan so zranením stehenného svalu. Pred pár dňami v Rijáde nastúpil na posledné minúty proti Al Nassr (0:6). 

Len na sobotňajší tréning sa na štadión v Hongkongu prišlo pozrieť približne 40 000 fanúšikov, ktorí skandovali "Messi! Messi! Messi!" V rukách držali kópie jeho dresu s číslom 10, zatiaľ čo ich hrdina a spolumajiteľ klubu David Beckham komunikovali s miestnymi deťmi.

"Futbal som začal sledovať kvôli Messimu. Od prvého dňa je mojím idolom," povedal 16-ročný Aasir Mubarak. "Je to prvýkrát v živote, keď môžem Messiho vidieť osobne, takže to bude veľmi výnimočný deň a budem si to pamätať celý život," doplnil.

Víťaz majstrovstiev sveta v Katare bol od piatkového pristátia zo Saudskej Arábie obklopený davmi fanúšikmi oblečenými v argentínskej modro-bielej či miamskej ružovej kombinácii. Stovky ľudí čakali pred tímovým hotelom, aby sa pokúsili aspoň na moment futbalovú superstar zhliadnuť. 

"Dnes sa cítim obzvlášť vzrušený, pretože som Messiho veľkým fanúšikom od roku 2014, keď som začal sledovať futbal. Nikdy som nemal možnosť dostať sa k nemu bližšie," zdôraznil 19-ročný študent Gary Sheng. "Slovami sa moje pocity nedajú opísať. Keď je futbalový kráľ len pár metrov od vás... Cítim sa jednoducho neuveriteľne šťastný."

Hongkongčania nestrácali čas už v decembri. Okamžite po zverejnení programu zápasov vypredali štadión v priebehu jednej hodiny. Radosť z toho, že premiérovo od roku 2014 do ich krajiny zavíta osemnásobný držiteľ Zlatej lopty, sa stupňoval. Vyvrcholením bolo sklamanie, keď Lionel Messi nenastúpil. Niektorí priaznivci jeho neprítomnosť na trávniku niesli ťažko a bučali. V útrobách štadióna dokonca odkopli Messiho "hlavu" z baneru. 

Messi môže očakávať podobné scény aj v Tokiu, kde Miami v stredu pokračuje v predsezónnom turné proti majstrovi tamojšej najvyššej súťaže Vissel Kobe. Sezónu v Major League Soccer odštartujú 21. februára s Realom Salt Lake.