Messi iba na lavičke? Fanúšikovia v Hongkongu dostanú späť časť svojich peňazí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi iba na lavičke? Fanúšikovia v Hongkongu dostanú späť časť svojich peňazí
Diváci v Hongkongu si Messiho neužili.
Diváci v Hongkongu si Messiho neužili.Reuters
Usporiadatelia prípravného zápasu futbalistov Miami v Hongkongu vrátia fanúšikom polovicu vstupného. Oznámili to po vlne kritiky za to, že do nedeľného zápasu proti výberu miestnej ligy nenastúpil za americký celok hviezdny Argentínčan Lionel Messi (36).

Spoločnosť Tatler Asia vo vyhlásení na svojej instagramovej stránke uviedla, že ju hlboko mrzí, že fanúšikov sklamala po tom, čo Messi zostal počas nedeľňajšieho duelu iba na lavičke náhradníkov. Na prípravné stretnutie v Hongkongu prišlo 40 000 fanúšikov, pričom niektorí zaplatili za lístok až takmer 5 000 hongkonských dolárov (593 eur).

Organizátor následne uviedol, že všetci, ktorí si zakúpili vstupenky z oficiálnych zdrojov, môžu dostať späť polovicu peňazí. Spoločnosť takisto dodala, že o vyriešení tohto problému rokovala s hongkonskou vládou.

"Keď sme sa dozvedeli, že Messi nebude hrať, prosili sme majiteľov a vedenie Interu Miami, nech ho aspoň vyzvú, aby sa prihovoril divákom a vysvetlil, prečo nemôže hrať. On to však neurobil. To, že Messi a Luis Suárez hrali 7. februára v Japonsku, berieme ako ďalšiu facku," vyjadrili sa usporiadatelia akcie.

V spomínanom súboji v Tokiu zostali neobsadené celé bloky sedadiel, predalo sa len 28 614 vstupeniek. Čínske štátne médiá, hongkonskí politici a niektorí fanúšikovia rýchlo odsúdili Messiho účasť na zápase v Japonsku, pričom štátom kontrolovaný denník Global Times napísal, že Argentínčanova neúčasť vyvolala mnoho otázok o rozdielnom zaobchádzaní s Hongkongom.

Hongkonská vláda vo svojom vyhlásení uviedla, že vrátenie peňazí ukázalo, že spoločnosť Tatler Asia vyvinula maximálne úsilie. Taktiež dodala, že mnohí ľudia majú v súvislosti s týmto incidentom otázky: "Vláda dúfa, že tím Interu Miami nakoniec poskytne rozumné vysvetlenie občanom Hongkongu a fanúšikom, ktorí prišli sledovať zápas."

Organizátor už skôr prezradil, že klub z MLS sa pred duelom zaviazal k tomu, aby zabezpečil, že jeho najlepší hráči vrátane Messiho a Suáreza odohrajú v Hongkongu aspoň 45 minút.