Vynahradí v Tokiu sklamanie z Hongkongu? Cítim sa lepšie, chcem nastúpiť, vraví Messi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vynahradí v Tokiu sklamanie z Hongkongu? Cítim sa lepšie, chcem nastúpiť, vraví Messi
Messi by sa rád ukázal fanúšikom v Tokiu.
Messi by sa rád ukázal fanúšikom v Tokiu.Reuters
Lionel Messi (36) počas víkendu sklamal zástupy fanúšikov v Hongkongu absenciou v dueli proti tamojšiemu výberu. Teraz však necháva otvorené dvierka tomu, že nastúpi v priateľskom zápase Interu Miami v Tokiu.

Argentínčan a jeho tím sa počas i po zápase pred vypredaným štadiónom v Hongkongu stali terčami rôznych obvinení a nespokojnosti priaznivcov či vyšších predstaviteľov. Z toho, že Messi do prípravného duelu nezasiahol, nebol nadšený ani organizátor podujatia. Káder Miami a spolumajiteľa Davida Beckhama ázijskí diváci vypískali. Majster sveta z roku 2022 uviedol, že zo svojej neúčasti bol sklamaný. Dôvodom bolo svalové zranenie.

"V Hongkongu sme mali tréning s prístupom pre verejnosť, šiel som naň, pretože tam bol taký veľký dav a klinika s deťmi. Chcel som tam byť a zúčastniť sa," vysvetlil na tlačovej konferencii v Tokiu a dodal: "Pravdou však je, že nepríjemné pocity stále pretrvávali, hrať by pre mňa bolo veľmi ťažké. Chápem, že ľudia sa na to tešili a dúfam, že v Hongkongu budem mať ďalšiu príležitosť."

Kapitán Miami, ktorý doviedol Argentínu k triumfu na svetovom šampionáte v Katare, nedal jasne najavo, či nastúpi v priateľskom stretnutí s mužstvom Vissel Kobe. "Neviem, budeme musieť zistiť, ako mi to pôjde na dnešnom tréningu. Stále nevieme, či by som bol schopný hrať. Cítim sa oveľa lepšie ako pred pár dňami a naozaj chcem nastúpiť." Na rozdiel od Hongkongu boli ešte deň pred zápasom v Tokiu k dispozícii desiatky vstupeniek, začali sa predávať koncom decembra.