Ďurišova rozlúčka. Spartak má dilemu, Gašparík by prijal doplnenie postov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďurišova rozlúčka. Spartak má dilemu, Gašparík by prijal doplnenie postov

Posledný zápas v drese Trnavy si Ďuriš pripísal proti Michalovciam. Rozlúčil sa s tromi bodmi.
Posledný zápas v drese Trnavy si Ďuriš pripísal proti Michalovciam. Rozlúčil sa s tromi bodmi.TASR
Zápas 18. kola Niké ligy medzi Spartakom Trnava a Michalovcami mal viacero zaujímavých motívov. Hlavný dopadol úspešne v prospech domácich, ktorí vyhrali 1:0 a upevnili si tretiu priečku tabuľky. Pred zimnou pauzou odskočili prenasledovateľom v tabuľke na sedem bodov.

Cení si ľudí. Snažil sa robiť to, čo vie najlepšie

Pozornosť sa upierala tiež na útočníka "andelov" Michala Ďuriša. Pred stretnutím sa s ním oficiálne rozlúčili predstavitelia trnavského klubu, z tribún sa ozývalo skandovanie hráčovho mena. Bývalý slovenský reprezentant sa po hosťovaní v "slovenskom Ríme" vracia späť na Cyprus do klubu Othellos Athienou.

"Pocity mám zmiešané, na jednej strane som rád, že som tu mohol byť v takomto čase. Teší ma, že ľudia v klube a fanúšikovia si ma vážia, za to si ich veľmi cením. Ťažko sa mi hľadajú slová, za tie tri mesiace som tu našiel veľa dobrých ľudí. Uvidíme, čo bude v budúcnosti, musím však povedať, že Trnava mi prirástla k srdcu. Zostanú mi len najlepšie spomienky," uviedol Ďuriš.

Ďuriš a jeho trnavská stopa v Niké lige.
Ďuriš a jeho trnavská stopa v Niké lige.Flashscore

"Snažil som sa robiť to, čo viem a najlepšie ako viem. Som rád, že to ľudia ocenili. Pocítil som, že futbal v Trnave je pomaly náboženstvom, ľudia tu ním žijú." Dodal, že svoj dres z duelu s Michalovcami si nechá na pamiatku na pôsobenie v Spartaku.

Ďuriš prišiel do Trnavy po tom, ako sa mužstvo kvalifikovalo do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Počas svojho pobytu v tíme strelil osem gólov. Pred spartakovcami teraz stojí dilema, či v zimnej prestávke opäť hľadať nového kanoniera, alebo sa spoľahnúť na aktuálnu šírku kádra, v ktorom sa ponúkajú možnosti na hrot útoku.

Trnavská dilema s postom hrotového útočníka

"Ťažká otázka, je to dosť aj o financiách. Máme tu Marca Djuričina, ktorému verím, že pomôže zimná prestávka. Nie je to lacný hráč. Takisto máme v kádri hrotového útočníka Milana Ristovského a tiež je z tých drahších hráčov. Samozrejme, je tu ešte na túto pozíciu Jakub Paur. Uvidíme, čo si môžeme dovoliť. Tento post je otvorený. Viem, že Mišo Ďuriš sa musí vrátiť na Cyprus, s tým sme vyrozumení. Uvidíme, čo bude od leta, keď budeme určite útočníka potrebovať."

Ostatné výsledky trnavského Spartaka.
Ostatné výsledky trnavského Spartaka.Flashscore

"Ak by sa to podarilo už teraz, bude to plus, pretože by sme si mohli chystať hráča pre budúcu sezónu. Zatiaľ ale predbiehame, máme rozpracované aj iné veci. Každý by chcel gólového hráča, môže ním ale byť Djuričin, ak bude fyzicky pripravený a ak zostane Risto, treba aj s ním počítať," vyjadril sa k téme tréner Spartaka Michal Gašparík.

Gašparík by chcel mužstvo posilniť na viacerých postoch

Červeno-čierni postupne uvažujú aj nad ďalšími zmenami v kádri. V lete sa končí zmluva až 19 hráčom. Po jeseni pokračuje Bernát. Otázkou je prípadný záujem o hráčov.

"Hráči pod zmluvou sa z Trnavy nehrnú, majú tu vytvorené solídne podmienky. Navyše, atmosféra okolo klubu je fajn. Kalkulovať môžeme s tým, že by o niekoho bol záujem na prestupovom trhu. Hovorilo sa o Zeljkovičovi, ale nepredpokladám, že by sa to udialo už v zime. Možno o naše krídla bude záujem. Určite by sme sa chceli posilniť do ofenzívy aj defenzívy. Zišlo by sa nám jedno krídlo, či už ako náhrada, alebo ako štvrté do kádra. Samozrejme, je tam otázka hrotového útočníka, na môj pocit by sme mohli priniesť ofenzívnejšieho stredového hráča, typickú desinku, čo tiež nie je jednoduché a ani lacné."

Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.
Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.Flashscore

"Stále sme nezohnali ľavonohého stopéra, pomohlo by nám to vo výstavbe útoku. Viem si predstaviť oživenie aj na krajoch obrany, kde by sme chceli dodať tímu drajv. Máme zdvojené pozície, ale keď chceme posunúť mužstvo dopredu, potrebujeme priniesť niečo nadštandardné. Uvidíme, ako to vypáli, ale myslím si, že v lete príde k výraznejšej obmene kádra. Teraz je prestávka krátka, potrebujeme káder stabilizovať, mierne doplniť, aby neboli v lete zmeny nárazové," priblížil zámery trnavský kouč.