Dva mečbaly Sloveniek. Fehérváry o play-off, Slovan o titul a oslavovať môže Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dva mečbaly Sloveniek. Fehérváry o play-off, Slovan o titul a oslavovať môže Leverkusen
Dokáže sa Fehérváry s Capitals prebojovať do vyraďovacej časti NHL?
Dokáže sa Fehérváry s Capitals prebojovať do vyraďovacej časti NHL?TASR/Flashscore
Druhý aprílový víkend prinesie opäť porciu bohatej športovej nádielky. Flashscore Správy zamerali pozornosť do viacerých odvetví. Z tenisu vyberáme slovenské tenistky, ktoré sú krok od finálového turnaja PBJK v Seville. O vyraďovaciu časť bude bojovať Martin Fehérváry (24). Belasým stačí na šiesty titul v rade bod, zatiaľ čo v Nemecku sa môže radovať už v sobotu z historického primátu Bundesligy Leverkusen.

Slovensko - Slovinsko (sobota, od 12:00)

Je to nečakane 16-ročná Renáta Jamrichová, ktorá má v rukách prvý z dvoch mečbalov slovenských tenistiek v boji o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej. V sobotu od 12:00 bude čeliť Slovinke Veronike Erjavecovej, proti ktorej sa mala pôvodne postaviť reprezentačná jednotka Anna Karolína Schmiedlová. K zmene došlo približne hodinu pred stretnutím.

V druhej sobotňajšej dvojhre by na seba mali naraziť Viktória Hrunčáková a Ela Nala Miličová. Pokiaľ bude stav zápasu vyrovnaný 2:2, rozhodne o postupujúcom do Sevilly záverečná štvorhra.

Slovenky tak delí krok od toho, aby sa dostali na novembrové podujatie do španielskej Sevilly. Minulý rok tam chýbali, predtým sa dva razy po sebe dostali medzi 12 najlepších krajín. Zopakujú to zverenkyne kapitána Mateja Liptáka v bratislavskom Národnom tenisovom centre?

Washington - Tampa Bay (sobota, 23:30)

Ešte na konci marca to vyzeralo tak, že si Washington aj so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym načasoval formu ideálne na záver základnej časti a postúpi do play-off. Následne však Capitals vyhrali len raz z ôsmich pokusov a o miestenku do vyraďovacej časti bojujú s NY Islanders, Pittsburghom, Detroitom i Philadelphiou. 

Tri duely pred koncom dlhodobej súťaže je všetko otvorené, veľa však bude záležať aj od priameho stretu dvoch krajanov. Proti Fehérvárymu sa postaví Erik Černák a jeho Tampa Bay, ktorá má už isté play-off, pričom v tabuľke sa zo šiesteho miesta vyššie pravdepodobne nepozrie, klesnúť už nemôže.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

Hosťom z tohto pohľadu síce už takmer o nič nejde, no súhlasiť rozhodne nebude Nikita Kučerov. Ruský útočník (141 bodov) totiž na diaľku bojuje o korunu najproduktívnejšieho hráča profiligy s Nathanom MacKinnonom (137 bodov) z Colorada. 

Pokiaľ Lightning v noci na nedeľu Capitals porazia, poteší to fanúšikov slovenskej reprezentácie a Craiga Ramsayho, keďže Fehérváry bude zase o krok bližšie k účasti na majstrovstvách sveta v Česku.

Niké liga (sobota, 15:30 & 18:00)

Matematika je jasná. V sobotu môžeme spoznať staronového majstra aj zostupujúceho. Slovanu stačí od 15:30 na obhájenie titulu proti Dunajskej Strede bodovať a bude mať nedostihnuteľný náskok pred druhou Trnavou. DAC by sa v prípade víťazstva dostal na tretiu priečku, ktorá zaisťuje predkolo Európskej konferenčnej ligy. Pokiaľ sa tak nestane, bude celok z Bratislavy oslavovať už šiesty titul v rade. Prvý pred svojimi fanúšikmi po desiatich rokoch.

Situácia bratislavského Slovana.
Situácia bratislavského Slovana.Flashscore

Na druhej strane tu máme situáciu v skupine o udržanie sa. Zlaté Moravce nevyhrali ani v jednom z doterajších 26 kôl a po sobote hrozí, že budú druholigové. Pri naplnení tohto scenára však nesmú vyhrať v Trenčíne (výkop o 18:00) a zároveň predposledné Michalovce musia poraziť Banskú Bystricu. Tak či onak, nad ViOn-om visí Damoklov meč. 

Päť kôl pred koncom sezóny môže ViOn spečatiť zostup.
Päť kôl pred koncom sezóny môže ViOn spečatiť zostup.Flashscore

Leverkusen - Brémy (nedeľa, 17:30)

Futbalisti Bayeru Leverkusen sa už počas tohto víkendu môžu dočkať svojho prvého titulu v bundesligovej histórii. Na definitívu prvenstva im chýbajú tri body, ktoré chcú získať v nedeľnom domácom dueli proti Werderu Brémy. Ak sa im podarí uspieť, natiahnu svoju sériu neporaziteľnosti už na 43 duelov. 

Pohľad do tabuľky.
Pohľad do tabuľky.Flashscore

Titul však môžu mať vo vrecku už v sobotu. K tomu im musí však pomôcť o 16 bodov zaostávajúci Bayern Mníchov a rovnako tretí Stuttgart, keď prehrajú svoje zápasy s Kolínom, respektíve Frankfurtom.