Flashscore zostava 17. kola Niké ligy: Trio strelcov zo Slovana i ukážková rana Šveca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 17. kola Niké ligy: Trio strelcov zo Slovana i ukážková rana Šveca

Podľa systému hodnotenia predviedol Čavrič takmer dokonalý výkon.
Podľa systému hodnotenia predviedol Čavrič takmer dokonalý výkon. TASR
Sedemnáste kolo najvyššej slovenskej súťaže neponúklo na góly bohaté predstavenia. Výnimkou bol iba šesťgólový koncert majstra, čo sa okamžite odzrkadlilo na hodnoteniach jeho hráčov. Do ideálnej zostavy sa napokon dostali až štyria Slovanisti, slušné zastúpenie však má aj žilinský futbal.
Flashscore zostava 17. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 17. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Žiga Frelih (Michalovce) 7.7

Po novembrovom príchode do zemplínskeho kádra to pre slovinského brankára bolo tretie vystúpenie v novom drese. Prvýkrát dostal hodnotenie za svoj výkon do zelených čísel, keď šiestimi dôležitým zákrokmi prispel k remíze 1:1 so Skalicou. Pre Freliha to bol prvý zápas, ktorého bol súčasťou, keď jeho mužstvo dokázalo bodovať. Michalovčania naposledy nevyšli naprázdno pred vyše mesiacom, keď doma s Trenčínom uhrali bezgólový výsledok.

Obrancovia

Tomáš Nemčík (Žilina) 7.4 

V bitke o druhú priečku Niké ligy hostili Žilinčania káder Trnavy a tešili sa z najtesnejšieho triumfu 1:0. Pri udržaní nuly na konte gólmana a zisku troch bodov bol podstatným článkom mužstva "šošonov" práve Nemčík. Spolu s dvomi kolegami vytvoril trojčlennú defenzívu, ktorá sa prezentovala solídnym výkonom a pomohla tímu vzdialiť sa Spartaku na rozdiel piatich bodov.

Ján Minárik (Žilina) 7.4 

Na viac než slušnej ligovej forme žilinského tímu má svoj podiel aj obranca Minárik. Čo sa týka individuálnych výkonov, tak jeho tri posledné hodnotenia majú klesajúcu tendenciu, no stále sa držia v zelenej farbe. Tentokrát odohral 26-ročný obranca plných 90 minút proti Trnave a takisto sa podieľal na čistom konte brankára Belka i cennom víťazstve, po ktorom MŠK stráca na vedúci Slovan štyri body.

Žilina je v solídnej ligovej forme.
Žilina je v solídnej ligovej forme.Flashscore

Alex Pinto (Dunajská Streda) 7.3 

Zverenci Xisca Muňoza si síce druhý raz v rade nedokázali pripísať výhru, ale spomedzi obrancov 17. kola patril Pinto na základe hodnotenia k tým najlepším. Dunajskej Strede, ktorá od 20. minúty hrala bez vylúčeného Barišiča, aj gólmanovi Popovičovi pomohol proti Trenčínu udržať nulu v kolónke inkasovaných zásahov. Celok zo Žitného ostrova ale z ostatných štyroch predstavení v Niké lige vyťažil iba tri remízy a jediné víťazstvo.

Stredopoliari

Jakub Švec (Zlaté Moravce) 7.6

V minulom meraní síl so Žilinou presný zásah Šveca na body ešte nestačil, proti Košičanom už áno a znamenal remízu 1:1. ViOn tak opäť bodoval proti súperovi z najnižších priečok tabuľky. Pred košickým FC sa mu to podarilo 20. októbra v dueli s Michalovcami, ktorý sa skončil rezultátom 2:2. Dvadsaťtriročný futbalista sa v 33. minúte presadil krásnou strelou do pravého horného rohu Kirovej brány. So spoluhráčmi však od začiatku ligového kolotoča stále čaká na trojbodový zápis.

Martin Nagy (Skalica) 7.7 

Po desiatich získaných bodoch zo štvorice duelov si Skaličania vybrali slabšie trio vystúpení a zaknihovali tri prehry. Následne cestovali na východ republiky, aby si svoje sily zmerali s michalovským oponentom. Vstup do súboja im vyšiel perfektne a postaral sa o to práve Nagy. V 6. minúte otváral gólovú oponu stretnutia a po záverečnom hvizde mal najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých protagonistov zápasu. Záhorákom jeho zásah napokon stačil iba na jediný bod. Momentálne ich nazbierali 18 a patrí im deviate miesto.

Džaba Kankava (Slovan) 7.8

Ďalší solídny a zodpovedný výkon predviedol Kankava, ktorý si pri demolácii Podbrezovej zapísal plnú minutáž v strede poľa úradujúceho majstra. Pre gruzínskeho záložníka to bol už piaty duel, v ktorom svoje hodnotenie dokázal dostať nad úroveň čísla sedem. Opäť raz potvrdil, že v plánoch Vladimíra Weissa st. zohráva dôležitú úlohu.

Samuel Gidi (Žilina) 7.7 

Svojich kolegov z obrany doplnil v ideálnom tíme 17. kola aj Gidi, druhýkrát po sebe sa stal mužom zápasu. Tentokrát sa mu to podarilo s hodnotením 7,7 a vyslúžil si ho najmä presným zásahom, ktorým rozhodol o triumfe 1:0 nad Spartakom. Tesne pred polčasovou prestávkou využil prihrávku Iľka a z hranice pokutového územia umiestnil svoj pokus k žrdi trnavskej brány.

Cesar Blackman (Slovan) 7.6

Najpresvedčivejší výsledok sa zrodil na ihrisku Podbrezovej, ktorej doma zaspieval nepopulárny "kanárik". Postarali sa o to Slovanisti, ktorí zaplnili listinu strelcov a objavil sa na nej aj futbalista z Panamy. V 25. minúte zvyšoval Blackman už na 3:0 pre bratislavské mužstvo. V hre ostal až do konca zápasu a s tímom sa mohol tešiť z jednoznačného triumfu.

Útočníci

Tigran Barseghjan (Slovan) 9.7 

Výrazný podiel na šesťgólovom koncerte Slovana mal aj arménsky hráč. Prvý gól v sieti "železiarov" bol vlastný, no ďalšie tri už mali rukopis Barseghjana. Na jeden prihral Čavričovi, na druhý Blackmanovi a tretí si už pripísal k svojmu menu, keď úspešne premenil pokutový kop. V 72. minúte tak schádzal z hracej plochy s pocitom dobre vykonanej práce a istotou troch bodov.

Aleksandar Čavrič (Slovan) 9.9 

K ofenzívnemu spoluhráčovi z Arménska sa pridal aj srbský rodák, ligové góly zaknihoval po viac ako mesiaci čakania. Spomínaný vlastný zásah Podbrezovej sa po štvrťhodine hry zrodil práve po akcii Čavriča, ktorý už o tri minúty neskôr upravoval na 2:0. Ďalšiu ranu do čierneho pridal šesť minút po zmene strán - penaltovým pokusom zvyšoval na 5:0. Zápas sa preňho skončil v 78. minúte, keď ho vystriedal Strelec a aj on sa dokázal presadiť.

Hráč kola: Aleksandar Čavrič

Po úchvatnej sérii gólov, počas ktorej sa presadzoval prakticky v každom vystúpení, sa Srb na chvíľu odmlčal, aby sa pripomenul proti "železiarom". Dvomi zásahmi sa opäť dostal k elitným kanonierom Niké ligy - banskobystrickému Polievkovi a žilinskému Ďurišovi. Všetci traja majú po 17 kolách na konte deväť presne mierených rán. Pri šesťgólovom víťazstve mal Čavrič priamy podiel na polovici zásahov a zase raz ukázal, prečo si jeho služby kormidelník Slovana veľmi váži.