Flashscore zostava 5. kola nadstavby Niké ligy: Odkliaty Ibrahim obklopený spoluhráčmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 5. kola nadstavby Niké ligy: Odkliaty Ibrahim obklopený spoluhráčmi
Rahim Ibrahim medzi hráčmi v poli jasne vyčnieval.
Rahim Ibrahim medzi hráčmi v poli jasne vyčnieval.astn.sk
Krídelník Trenčína Rahim Ibrahim (22) opanoval ideálnu zostavu 5. kola nadstavbového kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore. Ghančana doplnili traja spoluhráči z AS, po dvoch zástupcov mali v jedenástke uplynulého víkendu aj Trnavčania a Žilinčania.
Ideálna zostava 5. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 5. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Tomáš Frühwald (Ružomberok) 8,6

Deväť zákrokov počas piatkového podvečera ho postavili do úlohy najlepšieho gólmana víkendu. Keď už nemohol ani on, zastúpili ho na bránkovej čiare Samuel Lavrinčík a Marek Zsigmund. Aj vďaka nemu Ružomberok prečkal polhodinové oslabenie, pričom na tretiu priečku stráca päť kôl pred koncom tri body.

Obrancovia

Ján Minárik (Žilina) 7,3

Ofenzíva Liptákov si toho veľa pod Dubňom nevypracovala, na bránu vystrelila iba raz. Minárik vyhral oba vzdušné súboje, zachytil akciu protivníka, definitívne odvrátil tri akcie. Mal 107 dotykov s loptou, úspešnosť prihrávok 90 % a sám vyslal tri kľúčové pasy.

Oliver Podhorin (Skalica) 7,2

Po vystriedaní Martina Nagya prevzal kapitánsku pásku a s ňou aj zodpovednosťou pri pokutovom kope, ktorým rozhodol o triumfe v Košiciach. Ešte predtým opečiatkoval hlavičkou pravú žrď Kirovej brány, vo vzduchu však prehral všetkých päť súbojov. Skalica nazbierala v ostatných štyroch kolách 10 z 12 možných bodov.

Marek Ujlaky (Trnava) 7,5

Stál na čele defenzívnej štvorice, ktorá vygumovala podbrezovskú defenzívu, hoci Spartak musel čeliť penalte. Pre stále iba 20-ročného Ujlakyho išlo o piate vystúpenie v aktuálnej sezóne Niké ligy, v ktorom si na konto pripísal premiérový a zároveň víťazný gól v najvyššej súťaži.

Stredopoliari

Matúš Kmeť (Trenčín) 7,5

Trenčania sa dočkali triumfu po siedmich ligových zápasoch. Na pravej strane dominoval 23-ročný obranca, ktorého sme v našom rozostavení povýšili na pozíciu wingbeka. Hoci sa priamo nepodieľal na žiadnom z gólov, zaknihoval tri úspešné sklzy, tri vyhrané osobné súboje, úspešnosť prihrávok 93 % i tri kľúčové pasy. 

Samuel Gidi (Žilina) 7,3

Ghanská motorová myš v strede poľa hýrila aktivitou. Gidi bol na zemi takmer neporaziteľný (uspel v 7 z 9 osobných súbojov), až šesťkrát bol faulovaný. Aj on dosiahol úspešnosť prihrávok 93 %, kontaktov s loptou mal 100. Vyslal celkovo štyri strely - jednu na bránu, ďalšiu mimo a dve boli zablokované. 

Artur Gajdoš (Trenčín) 7,8

Prezentoval sa najlepšou známkou v roku 2024 aj vďaka štyrom presným dlhým loptám a dvom kľúčovým pasom. Ukončil demoláciu Zlatých Moraviec zásahom na 4:0. V posledných štyroch vystúpeniach AS strelil tri góly.

Samuel Štefánik (Trnava) 7,7

Do nášho výberu sa dostal aj druhý strelec zo ZELPO Arény. Štefánik sa ocitol v zostave Trnavčanov prvý raz od 12. novembra 2023, doposiaľ sa po zranení rozohrával v druholigových Malženiciach. Druhá trefa v sezóne podčiarkla triumf hostí, ktorí majú na druhej priečke už šesťbodový náskok na dvojicu prenasledovateľov.

Útočníci

Gino van Kessel (Michalovce) 7,3

Hoci hrá väčšinu sezóny sprava (kde sme ho aj v našej zostave umiestnili), proti Banskej Bystrici nastúpil na ľavej strane. Taktický zámer českému kormidelníkovi Františkovi Strakovi vyšiel. Van Kessel trefou v 85. minúte vystrieľal hosťom víťazstvo, vďaka ktorému Zemplínčania bodovo dobehli desiate Košice. 

Njegoš Kupusovič (Trenčín) 7,8

Kým na jeseň sa presadil šesťkrát v 18 stretnutiach, v novom roku na premiérový gól čakal. Dočkal sa ho proti ViOn-u, keď po zmene strán zvyšoval na rozdiel triedy. Symbolizovalo ho číslo dva - toľko faulov vybojoval, toľko sklzov urobil a toľkými kľúčovými prihrávkami zásobil spoluhráčov.

Rahim Ibrahim (Trenčín) 9,3

To najlepšie nakoniec. Vzhľadom na jeho výkon proti zostupujúcim Zlatým Moravciam by len málokto veril, že brankára súpera prekonal naposledy ešte v 5. kole 26. augusta na pôde Podbrezovej. Realita však neklame, Ghančan "sa odklial" a ukončil tak dlhú šnúru. Po polhodine sa presadil z hry, aby v závere prvého dejstva vybojoval penaltu, ktorú aj sám premenil. 

Hráč týždňa: Rahim Ibrahim

Jeho strelecké zásahy a získaný pokutový kop sme už spomenuli. Okrem nich vyslal dva kľúčové prihrávky, medzi tri žrde vystrelil hneď päťkrát, raz mimo nich. Prekypoval aktivitou, do súperov sa skrz dribling pustil v štyroch prípadoch - zakaždým uspel. Vyhral sedem z deviatich súbojov na zemi, celkovo si vypýtal dva nedovolené zákroky. 

Vďaka jeho výkonu i triumfu Michaloviec strácajú Trenčania z ôsmej priečky na siedmu Banskú Bystricu päť kôl pred koncom zhodný počet bodov. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka sa budú chcieť pobit o siedmu priečku, ktorá im v konečnom zúčtovaní môže priniesť v budúcej sezóne pohárovú Európu.

Štatistiky Rahima Ibrahima proti Zlatým Moravciam.
Štatistiky Rahima Ibrahima proti Zlatým Moravciam.astn.sk/Flashscore