Tvrdé slová Skuhravého. Ujlaky strelil prvý gól kamarátovi a debutantovi Dankovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tvrdé slová Skuhravého. Ujlaky strelil prvý gól kamarátovi a debutantovi Dankovi
Na snímke zľava Galčík a Ujlaky.
Na snímke zľava Galčík a Ujlaky.TASR
Futbalisti Trnavy vyhrali v nedeľnom zápase na pôde Podbrezovej a v tabuľke majú na druhom mieste už šesťbodový náskok pred treťou Žilinou, takže sa dostali do ideálnej situácie. Pre oba celky však bude kľúčová streda, keď sa znova stretnú v Zelpo Aréne v rámci odvety semifinále Slovenského pohára.

Otec oslavuje v Ománe

Záver víkendu vyšiel lepšie hosťom. Víťazný gól zaznamenal mladý obranca Marek Ujlaky, ktorý skóroval prvý raz na seniorskej úrovni.

"Odrazila sa mi tam lopta a dostal som ju do siete. Teší ma, že som pomohol tímu, sú to dôležité tri body. Prvý gól si budem pamätať navždy," povedal.

Zaujímavé je, že sa presadil proti dobrému kamarátovi Adamovi Dankovi, s ktorým spoločne hral za trnavský dorast. Gólman Podbrezovej navyše debutoval v Niké lige. "V zápase som to skoro ani nezaregistroval, že to bol on. Sme dobrí kamaráti. Každému ten zápas určite niečo dal. Bude to spomienka pre nás oboch," podotkol Danko.

Podbrezová - Trnava 0:2

Ujlaky mladší však nevedel úplne presne odhadnúť, či jeho gól v priamom prenose videl aj otec, legenda Trnavy. "Otec je akurát s kamarátmi na dovolenke v Ománe, je ťažšie sa s ním spojiť, ale určite si to pozrel a oslavuje sa aj tam. Je tam časový posun, no myslím si, že ešte sa tam nespí," usmieval sa po stretnutí okolo 19:30.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Štefánik sa vrátil gólovo

Aj druhý autor trnavského presného zásahu napísal pomerne zaujímavý príbeh, keďže Samuel Štefánik sa do zostavy Spartaka vrátil prvý raz od 12. novembra. Medzitým trikrát nastúpil za Malženice. Ako bonus v Podbrezovej strávil krátku časť svojej kariéry.

"Nehral som päť mesiacov. Som rád, že som nastúpil v základnej zostave, gól je iba čerešnička. Hlavná je výhra," tvrdí. Trnavčania zdolali súpera z Horehronia piaty raz po sebe. "Podbrezovú máme dobre zanalyzovanú. Potom je to na nás, aby sme to dobre zrealizovali na ihrisku, čo sa nám podarilo," nadviazal.

Stretnutie zaujalo takisto dvomi zahodenými penaltami. Hneď na úvod Danko vystihol pokus Bainoviča po trávniku a tesne pred prestávkou Galčík prestrelil bránu.

"Penalta na začiatku by nám pomohla, ale počas priebehu sa nám hralo postupne lepšie a lepšie. Až na konci nás Podbrezová trochu zatlačila, ale celkovo sme to zvládli dobre," doplnil Štefánik.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dobrý výkon Danka

Adam Danko síce dva razy inkasoval, ale ani za jeden zásah nemohol. Navyše chytil pokutový kop. "Dostalo ma to do mentálnej pohody a sebavedomie mi narástlo. Pozeral som si pred zápasom videá a snažil som spraviť dobrý úkrok doprava, nepošmyknúť sa. Chvalabohu, chytil som to," prezradil.

V tejto sezóne je pohárovou jednotkou Podbrezovej, takže chytal na štadiónoch Slovana aj Trnavy. "Klamal by som, ak by som povedal, že som nebol nervózny. Povzbudili ma však aj pohárové duely," hovoril.

"Škoda našej nepremenenej penalty na konci prvého polčasu. Bol by to asi iný zápas, ale musíme sa teraz zamerať na stredu," dodal.

Veľká kritika od Skuhravého

Podbrezovský tréner Roman Skuhravý nebol spokojný s výkonom tímu, ktorý ho sklamal. "Z prvého polčasu nie je čo hodnotiť, pretože sme hrali pomaly, bez sebavedomia, mali sme zlý pohyb bez lopty a penalta bola zaslúžené vyústenie prvého polčasu. Do druhého sme striedali pre to, že sme zmeny mali naplánované pre stredu," hodnotil.

"Trochu sa to zlepšilo, ale nebol to dobrý profesionálny výkon. To ma sklamalo viac ako prehra. Aj preto som prišiel neskôr na tlačovku, pretože sme si museli v šatni 'vyprať prádlo'," otvorene povedal.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore

V rozhovore pre televíziu Dajto použil dokonca ešte ostrejšie slová. "Som nahnevaný tak, ako som v Podbrezovej ešte nebol. Budem sa musieť zamyslieť nad tým, či tu chcem pokračovať," vyjadril sa v priamom prenose.

Na tlačovke túto tému ešte trochu rozviedol. "Do tohto duelu som toto ešte nikdy nezažil, dnes to bolo prvýkrát. Dokážem sa do toho vžiť, ale nechceme, aby Podbrezová za akéhokoľvek stavu a deja na ihrisku vyzerala takto ustrašne, bez sebavedomia a neagresívne," pokračoval.

"Dnes sa to stalo prvýkrát, preto som z toho frustrovaný. Možno je to dno, od ktorého sa môžeme odraziť. Dnes tam bolo oveľa viac hráčov, ktorí by boli vystriedaní. Aj keď som frustrovaný, tak rozmýšľam o samotných hráčoch. Čo sa týka striedaní, tak sme viac premýšľali o tom, ako záťaž rozdeliť na dva zápasy počas troch dní. Minulý týždeň sme videli, že pre nás nedopadol energeticky dobre," prezradil.

Pozitívom iba Danko

Jedným z mála pozitív bol výkon Adama Danka: "Viem, čo v Adamovi je. V kabíne som povedal, že na jeho mieste by som nebol kamarát so spoluhráčmi, pretože mu to vôbec neuľahčili. Adam podľa mňa predviedol veľmi dobrý výkon, pokojný, koučoval, bez jedinej chyby. Mrzí ma to hlavne kvôli nemu. Kvôli nikomu inému."

V stredu tak musí na ihrisko vybehnúť úplne iná Podbrezová. "Verím tomu, že to, čo sme si povedali v kabíne, tak sa prejaví a v stredu príde úplne iné mužstvo a že tam budú sebavedomí hráči, ktorí budú chcieť niečo dokázať," dodal Roman Skuhravý.

Gašparík si v stredu príde po finále

Oveľa spokojnejší bol trnavský tréner Michal Gašparík. "Naším cieľom bolo v Podbrezovej zvíťaziť, aby sme si jednak zabezpečili druhé miesto v lige, ktoré nám zaručuje pohárovú Európu. Urobili sme prvý veľký krok k tomu. Druhý cieľ bol vyhrať pre psychiku pred stredajšou pohárovou odvetou. To sme splnili," hovoril.

"Prvý polčas sme s prehľadom uhrali, išli sme do vedenia. Možno sme mohli pridať o gól viac, aby bol zápas pokojnejší. Napokon sme druhý gól dali po zmene strán, mohli sme aj tretí. Na konci už chalanom dochádzali sily, najmä tým, ktorí nehrávajú pravidelne. Dali sme priestor širšiemu kádru," vyjadril sa Gašparík.

O tri dni má na Horehroní jasný plán. "Teraz sa potrebujeme dobre nachystať na stredu. Prídeme si do Podbrezovej po finále," dodal.