Flashscore zostava 7. kola nadstavby Niké ligy: Trusa ako kat Slovana i Ťapaj s 11 zákrokmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 7. kola nadstavby Niké ligy: Trusa ako kat Slovana i Ťapaj s 11 zákrokmi

Trusa sa zaskvel trojgólovým počinom.
Trusa sa zaskvel trojgólovým počinom.Profimedia
Do zloženia ideálneho tímu Niké ligy v uplynulom kole výrazne prehovorili aj hráči mužstiev zo skupiny o udržanie sa v najvyššej súťaži. Svojich zástupcov tam našli Trenčín, Michalovce i Zlaté Moravce. Z majstrovskej polovice tabuľky dominovali futbalisti Dunajskej Stredy, ktorým kraľoval strelec hetriku Matej Trusa (23). Na opačnej strane ihriska sa blysol brankár Dominik Ťapaj (19).
Ideálna zostava 7. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 7. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Dominik Ťapaj (Ružomberok) 8,8

Ružomberčania myslia okrem pohárového finále aj na Niké ligu a tabuľkový posun smerom hore. K naplneniu tohto cieľa im chce pomôcť i gólman Ťapaj, ktorý bol tentoraz výraznou oporou mužstva v dueli s Podbrezovou. Devätnásťročný brankár sa proti železiarom blysol až 11 zákrokmi, čím značne prispel k triumfu 3:2 a trom cenným bodom. Aj preto mu hodnotiaci systém udelil známku 8,8, s ktorou bol zďaleka najlepším mužom na ihrisku.

Obrancovia

Daniel Magda (Michalovce) 8,1

Po ukončení sedemzápasovej ligovej neporaziteľnosti chcú Zemplínčania naskočiť na ďalšiu bodovú vlnu. Naposledy im v ceste stála banskobystrická Dukla, ktorá sa v skupine o udržanie nachádza najvyššie. Michalovce náročný súboj zvládli aj vďaka Magdovmu výkonu a na svoje konto si pripísali skalp ďalšieho oponenta, ktorý sa v tabuľke nachádza nad nimi. Dvadsaťšesťročný obranca odohral plnú minutáž a bol druhým najvyššie hodnoteným hráčom stretnutia

Franck Bahi (Michalovce) 8,3 

V spomínanom strete s Banskou Bystricou zažiaril aj druhý krajný bek Michaloviec. Guinejský legionár v závere merania síl využil vabank protivníka, po ktorého rohu sa za poliacou čiarou dostal k nakopnutej lopte od Adekunleho, vyhral šprintérske súboje s dvomi brániacim hráčmi a svoj únik zakončil gólom do prázdnej brány. Pre Bahiho šlo o premiérový zásah v Niké lige, pečatil ním víťazstvo 2:0.

Samuel Kozlovský (Trenčín) 8,5 

Trenčanov čakal zápas s protivníkom, s ktorým v aktuálnom ročníku najprv dvakrát bezgólovo remizovali a 16. marca mu doma podľahli 1:3. Požičané vrátili Skaličanom aj s úrokmi, keď si v 7. kole nadstavby zo Záhoria odniesli výhru 4:0. O prvý a zároveň rozhodujúci zásah sa presne umiestnenou krížnou strelou postaral práve Kozlovský. Dvadsaťštyriročný futbalista mal prsty aj v poslednom góle, pri ktorom zaknihoval asistenciu. So známkou 8,5 bol najlepším protagonistom duelu.

Stredopoliari

Milan Vitális (Dunajská Streda) 8,9

DAC doma privítal už istého majstra a spolu sa postarali o gólovo bohaté predstavenie. Prvý polčas patril hostiteľom, ktorý od 10. do 27. minúty predviedli silnú pasáž a konto súpera zaťažili tromi ranami. Jednu z nich sa podarilo streliť Vitálisovi, ten sa prezentoval exportnou trefou z priameho kopu. Krátko pred záverečnou 20-minútovkou schádzal z ihriska za stavu 4:0 a s hodnotením 8,5. Z lavičky následne sledoval, ako na streleckú listinu pribudli ešte štyri mená, ktoré upravili konečný rezultát na 5:3.

Armin Djerlek (Trenčín) 8,3 

Ďalším zástupcom trenčianskeho AS v ideálnom tíme kola bol Djerlek. Srbský stredopoliar sa počas prvej 45-minútovky stretu so Skaličanmi predviedol ako tvorca hry a k svojmu menu nasmeroval dve gólové asistencie. Už za konečného stavu opúšťal hraciu plochu v 67. minúte s pocitom dobre odvedenej práce, tromi tímovými bodmi vo vrecku a hodnotením 8,3.

Christián Herc (Dunajská Streda) 8,7

Na cennom triumfe nad šampiónmi zo Slovana sa podieľal aj Herc. Ofenzívny futbalista asistoval kolegovi Trusovi na tretí gólový zásah Dunajskej Stredy, ktorý určil polčasové skóre 3:0. Z ostrej akcie sa porúčal krátko po hodine hry, no aj tento časový úsek mu stačil na to, aby sa svojou aktivitou zaradil k najlepším hráčom uplynulého kola.

Hilary Gong (Trenčín) 8,1

Tretím do partie futbalistov Trenčína v ideálnej nikéligovej zostave sa stal nigérijský legionár. Gonga v 23. minúte súboja na Záhorí krásne našiel 19-ročný krajan Sunday Jude, skúsenejší z dvojice Afričanov si prebral jeho prihrávku a zakončil strelou k žrdi. Nigéria napokon mala na listine strelcov ešte jedného svojho rodáka v podobe Emeku.

Útočníci

Matej Trusa (Dunajská Streda) 9,4

Predchádzajúce stretnutie Dunajskej Stredy s bratislavským Slovanom ponúklo bezgólovú remízu, ktorá dala mužstvu z hlavného mesta majstrovskú pečať. Ďalšie meranie síl však bolo o niečom úplne inom a diváci na Žitnom ostrove videli až osem zásahov. O tri z nich sa postaral práve Trusa, ktorý svoje hetrikové vystúpenie uzavrel gólovou pätičkou už v 56. minúte. Tri trefy do siete obhajcu titulu urobili z 23-ročného útočníka najlepšieho hráča kola.

Marek Kuzma (Zlaté Moravce) 8,3 

ViOn sa s najvyššou súťažou po aktuálnej sezóne rozlúči. Práve tomuto sa chcú vyhnúť Košičania, ktorí nemajú v pláne hrať baráž. Východniari však Zlatým Moravciam dopriali pocit prvej ligovej výhry v ročníku a víťazný gól svieti pri mene Kuzmu, ktorý obišiel domáceho gólmana a z ťažkého uhla zakončil. Ak sa do úvahy neberú májové barážové stretnutia s Prešovom, tak ViOn čakal na chuť ligového triumfu bez dvoch dní presne jeden celý rok. Dočkal sa ho v metropole východu po výsledku 2:0.

Patrik Iľko (Žilina) 8,0

Druhým tímom z majstrovskej skupiny, ktorý má zastúpenie v najlepšej zostave, je Žilina. MŠK hostil Trnavčanov, ktorých zdolal 2:0. O gólovú bodku sa už 10 minút po zmene strán postaral Iľko, ktorý ukážkovo využil centrovanú loptu od Javorčeka. S presným zásahom a hodnotením na hranici 8,0 sa 23-ročný útočník stal najlepším mužom duelu.

Hráč kola: Matej Trusa 

Konto hegemóna slovenského futbalu zaťažil tromi kúskami a o hráčovi kola bolo rozhodnuté. Svoj prvý zápasový gól strelil po dobrom zorientovaní sa v pokutovom území Slovana, druhý pridal nekompromisnou ranou z uhla a tretí po trefe ľavou pätou. Trusa týmto vystúpením vyšvihol svoje hodnotenie až na úroveň 9,4 a bol hlavným strojcom výhry Dunajskej Stredy. Naposledy, keď sa tešil z hetriku, písal sa 12. október 2021. Michalovský rodák sa vtedy trikrát trafil do siete Malty v kvalifikačnom zápase ME do 21 rokov.