Mário Sauer zúročuje skúsenosti a užíva si futbal. Bratov gól oznámil všetkým susedom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mário Sauer zúročuje skúsenosti a užíva si futbal. Bratov gól oznámil všetkým susedom
Na snímke zľava v súboji o loptu Mário Sauer a Juraj Kucka.
Na snímke zľava v súboji o loptu Mário Sauer a Juraj Kucka.TASR
Výborný vstup do novej sezóne prežíva MŠK Žilina a takisto jej mladý líder Mário Sauer (19), z ktorého sa stáva čoraz dôležitejší hráč. Jeho forma sa ako keby stupňovala. Počas 205 odohraných minút v Niké lige strelil dva góly a na dva prihral. Do presného gólu je zapojený priemerne každých 51 minút. Aj o tom hovoril v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Mário, ako ste spokojný s príležitosťami, ktoré dostávate v novej sezóne?

"Zatiaľ som spokojný, pretože mám celkom dosť herného času, ale celkovo máme v tíme dobre rozdelenú minutáž."

Na ihrisku nastupujete v strede zálohy. Cítite sa tam najlepšie?

"Najviac mi to svedčí v strede poľa. Ja som taký ofenzívnejší záložník, ale hráme na dvoch stredných, teda "osmičky", takže tam sa cítim dobre."

Nové rozostavenie pod trénerom Hynekom potrebovalo trochu času. Dá sa povedať, že už ste sa do toho dostali?

"V rozostavení 3-4-3 je z veľkej časti o tom, aby ste vedeli, kde presne sa máte pohybovať. Treba na to veľa cviku a tréningu, ale určite sa to stále zlepšuje."

Košice - Žilina

Mário Sauer sa stáva lídrom mladého žilinského tímu.
Mário Sauer sa stáva lídrom mladého žilinského tímu.mskzilina.sk

V lige je to okrem zápasu v Podbrezovej výborná jazda Žiliny. Čo na to hovoríte?

"Podľa mňa sme zo štyroch zápasov podali v troch veľmi dobré výkony, čo sa ukázalo aj na výsledkoch. S Podbrezovou nám to síce nevyšlo, ale prevládajú hlavne pozitívne stretnutia. Vždy si na tréningoch o každom súperovi prejdeme, čo máme hrať a čo na ktorého protivníka platí. Zatiaľ sme to dodržiavali a ukazovali aj v zápasoch. Pri všetkých troch víťazstvách sme súpera jasne predčili."

Gólom alebo asistenciou ste zapojený do gólu priemerne každých 51 minút...

"Momentálne sa cítim veľmi dobre, som v dobrej forme. Dúfam, že mi to vydrží čo najdlhšie a budem prínosom pre tím. Bodaj by som mal takéto čísla počas celého priebehu sezóny."

Ako sa spätne pozeráte na to, čo vám dali súboje s Gentom?

"Už viackrát som sa vyjadril, že podľa mňa nám tie zápasy dali strašne veľa skúseností do ligy. Tie sa teraz ukazujú. Výsledkovo to síce bolo zlé, ale herne sme ukázali dobré veci, na ktorých môžeme stavať. Dokázali sme zvládnuť niektoré náročné situácie a strelili dva góly."

Sauer má v úvode novej sezóny Niké ligy skvelé štatistiky.
Sauer má v úvode novej sezóny Niké ligy skvelé štatistiky.Flashscore

Vy osobne ste skúsenosti z medzinárodnej úrovne zbierali aj na MS do 20 rokov...

"Či už tam, alebo aj v národnom tíme U19, kde sme mali pod trénerom Macekom výbornú partiu. Tieto medzinárodné stretnutia, buď na klubovej, alebo reprezentačnej úrovni, mi dali veľmi veľa. Všetci sa na nich učíme. Aj ja cítim, že tie skúseností sa začínajú prejavovať."

Váš brat Leo cez víkend strelil gól počas debutu za Feyenoord. Ako ste prežívali tento moment?

"Sledujem každý jeho zápas. Najlepšie je, keď nehrajú v ten istý čas ako my. Vtedy pozerám vždy celé stretnutie, to som spravil aj v nedeľu. Prekvapilo ma, že šancu dostal už od úvodu druhého polčasu, ale veľmi ma to potešilo. Keď dal gól, tak o tom vedeli všetci susedia (smiech). Kričal som a tešil som sa. Hneď po stretnutí sme si volali aj písali, gratuloval som mu."

Žilina - Zlaté Moravce