Niké liga sa vráti na začiatku februára. Jarnú časť odštartuje šláger druhého s prvým

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga sa vráti na začiatku februára. Jarnú časť odštartuje šláger druhého s prvým

Hneď úvod jarnej časti Niké ligy sľubuje zaujímavý súboj prvého s druhým.
Hneď úvod jarnej časti Niké ligy sľubuje zaujímavý súboj prvého s druhým.TASR
Jarná časť futbalovej Niké ligy 2023/2024 odštartuje v piatok 9. februára šlágrom, v ktorom druhý tím tabuľky MŠK Žilina vyzve lídra súťaže a úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava (17.30). Základná časť sa dohrá štyrmi kolami (19. – 22. kolo), potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice.

Boj o prvú šestku sľubuje zaujímavú zápletku. Až štyri tímy, na 4. – 7. priečke, majú totiž zhodne po 29 bodov a na účasť medzi šiestimi najlepšími "poškuľujú" aj Ružomberok a Skalica na ôsmom, resp. deviatom mieste. Slovan má už účasť v hornej šestke istú, Žilina i Trnava sú k nej veľmi blízko. Posledné kolo základnej časti Niké ligy sa hrá celé v rovnakom termíne a to v sobotu 2. marca o 17:00.

"Liga je dramatická, a to je dobre. Hrá sa o majstra, o zotrvanie v súťaži, o hornú šestku, ale aj o miestenky v pohárovej Európe, ktoré sú pre kluby atraktívne. Siedmu sezónu po sebe vidíme v praxi správnosť rozhodnutia zavedenia nového modelu súťaže, ktorý rozdeľuje sezónu na základnú časť a nadstavbu. Vytratil sa takzvaný hluchý stred, vidíme viac zápasov, v ktorých o niečo ide," povedal pre oficiálnu webstránku Niké ligy prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák. 

Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.
Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.Flashscore

Jarná časť Niké ligy ponúkne celkovo 84 zápasov v základnej časti a nadstavbe. Záverečné 32. kolo, resp. 10. kolo nadstavby, je na programe 18. mája. Po ňom nasledujú ešte baráž o udržanie sa v Niké lige či potenciálne aj play-off o predkolo Európskej konferenčnej ligy.

"Pamätáme si, aké dramatické to bolo uplynulú sezónu v boji o majstra. Veríme, že to bude mať tú správnu šťavu aj na jar a že uvidíme množstvo zápasov, ktoré budú takpovediac na krv. To predsa chcú vidieť fanúšikovia," doplnil Ivan Kozák.

Program 19. kola Niké ligy.
Program 19. kola Niké ligy.Flashscore