Niké ligu čaká boj Trnavy so Slovanom. Daniel: Medzi klubmi je vždy všetko vyhrotené

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké ligu čaká boj Trnavy so Slovanom. Daniel: Medzi klubmi je vždy všetko vyhrotené

Daniel chce s mužstvom potešiť fanúšikov.
Daniel chce s mužstvom potešiť fanúšikov.Profimedia
Zápas 11. kola Niké ligy v Trnave sľubuje náboj emócií. V "Tradičnom derby" bude piaty Spartak hostiť majstra z Bratislavy, ktorý sa aktuálne nachádza na druhej priečke. Skúsenosti z hájenia oboch strán barikády má krídelník Erik Daniel (31). Český futbalista ponúkol klubovému webu svoje myšlienky pred ostro sledovanou bitkou.

Daniel po úspešnom pôsobení vo farbách Ružomberka strávil v drese Slovana dve sezóny. Po skusoch v poľskej najvyššej súťaži sa do Niké ligy vrátil ako hráč Trnavy. Teraz sa pre médiá svojho terajšieho zamestnávateľa vyjadril k pocitu oddychu počas reprezentačnej prestávky i k rivalite s kádrom z hlavného mesta.

"Potrebovali sme si odpočinúť najmä od seba, lebo sme tu stále a padlo nám to vhod. Mali sme viac času pripraviť sa na Slovan, je to zápas, ktorý by sme chceli zvládnuť. Medzi klubmi je vždy všetko vyhrotené a každý k tomu pristúpi tak, ako má," uviedol.

Ako bolo spomenuté, jeden z pilierov Spartaka vie, aké je to hrať vo farbách oboch sokov slovenského futbalu. Skúsený futbalista však celú situáciu berie ako správny profesionál: "Už to nejak neprežívam, že som hral tam aj tu. Iné to bolo, keď som tu nastúpil na derby prvý raz, teraz je to už po niekoľkýkrát."

V podobnej pozícii je aj Kyriakos Savvidis, ktorí od "červeno-čiernych" prestúpil pred štartom aktuálnej sezóny práve k "belasým". "Myslím, že 'Savi' to tu bude mať horšie. Viem sa trochu vcítiť do jeho kože, ale taký je futbal a každý futbalista si tým musí prejsť," tvrdil Daniel.

Každý stret Trnavčanov so Slovanom púta už dlho vopred množstvo pozornosti. Aký duel očakáva hráč, ktorého prvé futbalové kroky na Slovensku sú spojené s Myjavou? "Prídu ľudia, bude ich tu dosť, takže spokojní budeme s dobrou hrou a tromi bodmi. Derby je ťažké, všetci čakajú pekný futbal, ale bude to o súbojoch, o druhých loptách. Dúfam, že v tom budeme lepší a dáme nejaký gól," ponúkol svoju predikciu. 

So zvýšeným záujmom je spojená aj bohatá divácka navšteva. Na Štadión Antona Malatinského by mala zavítať päťciferná kulisa. Od zisku trnavského titulu bolo na derby najviac divákov v Trnave v roku 2020, a to 11 126. Hostitelia by boli určite radi, ak by sa tento počet počas víkendu ešte zvýšil.

"Keby bolo 12–13 tisíc divákov, tak verím, že tu v Trnave urobia fanúšikovia fantastickú atmosféru. Vždy nám k výkonu pomôžu, musíme sa im odvďačiť na ihrisku," uzavrel Daniel.

Forma oboch mužstiev pred derby.
Forma oboch mužstiev pred derby.Flashscore