Po sľubnej jeseni sa Žilina pripravuje doma. Hynek nevylučuje obmenu: O hráčov je záujem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po sľubnej jeseni sa Žilina pripravuje doma. Hynek nevylučuje obmenu: O hráčov je záujem

"Šošoni" odštartovali tréningový proces pred jarnou časťou.
"Šošoni" odštartovali tréningový proces pred jarnou časťou.TASR
Zimnú prípravu začali v pondelok aj futbalisti MŠK Žilina, po jesennej časti druhého tímu tabuľky Niké ligy. Tréner Jaroslav Hynek (48) mal k dispozícii 24 hráčov, ktorí absolvujú prípravu výlučne v domácich podmienkach. Z mužstva odišli Adam Kopas (24) a Matúš Rusnák (24), novou tvárou je Samuel Ďatko (22) z Podbrezovej.

Situáciu v kádri objasnil Hynek v rozhovore pre klubový web. "S Adamom Kopasom sme sa rozprávali už v lete, že si niečo môže nájsť, vtedy nakoniec ostal. Počas jesene nám veľmi pomohol v tréningovom procese aj v niektorých zápasoch. Sme radi, že si našiel klub, kde bude viac hrávať a nájde tam možno aj novú motiváciu do ďalšej kariéry," uviedol kouč a pokračoval slovami o ďalšej dvojici:

"Matúšovi Rusnákovi sa končila zmluva a s vedením sa dohodol, že odíde. Prajeme mu všetko dobré a nech sa mu v Baníku Ostrava darí. Za neho sme priviedli Sama Ďatka, ktorý je typologicky odlišný hráč. Nie je možno taký rýchly, ale dodá nám iné výhody - kreativitu, medzihru či rozhodovanie. Verím, že sa rýchlo chytí, keďže prichádza z podobného systému. Stále ešte môžu prísť nejaké zmeny, nakoľko o našich hráčov je záujem. Na druhej strane, pracujeme ešte aj na príchode."

Prípravu na jar zahájili už aj Žilinčania.
Prípravu na jar zahájili už aj Žilinčania.TASR

Druhé miesto po osemnástich kolách Niké ligy je pre mladé mužstvo MŠK veľký záväzok do ďalších duelov. "Druhá priečka je výborná, možno až trochu nad plán. Chalani nás potešili, ako za tým šli a držali vysokú úroveň výkonov. Darilo sa nám uhrávať body, aj keď sa nejaký zápas nevyvíjal v náš prospech, čo bol veľký pokrok. Tým pádom si myslím, že sme na druhom mieste zaslúžene," vyjadril sa český kormidelník a hodnotenie doplnil:

"Samozrejme, zavážili aj povinnosti Slovana či Trnavy v Európe, no to nič nemení na tom, že sme si to uhrali sami. Teší ma, že je to pre chalanov motivácia do ďalšej roboty, čo dokázali aj poctivou individuálnou prípravou počas prestávky. Všetci prišli dobre pripravení a tak sme do toho mohli v pondelok vstúpiť pravou nohou. Predošlé obdobie vnímame sľubne, ale pred nami je teraz ešte veľa práce."

Žilinčania absolvujú prípravu v domácich podmienkach, čaká ich celkovo päť súbojov. "Chceli sme čo najviac duelov odohrať doma, pripraviť sa tak čo najlepšie na Slovan. V domácom prostredí máme najlepšie podmienky. Nechceli sme žiadne klimatické zmeny či prechody z tepla do zimy," vysvetlil Hynek.

Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.
Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.Flashscore

Lodivod mužstva spod Dubňa priblížil aj proces výberu oponentov na prípravné stretnutia: "Vybrali sme si rôzne typy súperov, ktorí hrajú odlišný futbal. Či už tímy, proti ktorým by to mali byť vyrovnané partie, alebo také, proti ktorým by sme mali mať navrch. Takisto vyrovnané súboje, ktoré nás preveria v dôraze i taktickej príprave. Vyskúšame si český, slovenský i poľský futbal a každý zo súperov bude v inej fáze prípravy. Je teda dôležité, že nás znova preverí mix protivníkov."

Do jarnej časti NL vstúpia Žilinčania v piatok 9. februára domácim súbojom s úradujúcim majstrom a lídrom súťaže Slovanom Bratislava.

Program zimnej prípravy Žiliny:

17. januára o 15:00 - Žilina - Považská Bystrica

20. januára o 15:00 - Žilina - Karviná

24. januára o 15:00 - Žilina - Liptovský Mikuláš

27. januára o 15:00 - Žilina - Tychy

2. februára o 15:00 - Žilina - Brno