Posledný tím Niké ligy s novým trénerom. Zlaté Moravce povedie Hipp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledný tím Niké ligy s novým trénerom. Zlaté Moravce povedie Hipp

Aktualizované
Hipp preberá trápiace sa mužstvo.
Hipp preberá trápiace sa mužstvo.Profimedia
Hlavným trénerom FC ViOn Zlaté Moravce sa stal bývalý reprezentačný tréner Slovenska Michal Hipp (60). S klubom sa dohodol na zmluve do konca aktuálneho ročníka

Mužstvo preberá po Vladimírovi Cifraničovi. Na lavičke pôsobil päť mesiacov, no pod jeho vedením sa klub výsledkovo trápil. Zlatomoravčania získali v 14 zápasoch Niké ligy iba tri body a v tabuľke sú na poslednom mieste. Víťazstvo v najvyššej súťaži neokúsili ani raz. Odvolanie Cifraniča bolo na spadnutie po sobotnej prehre Zlatých Moraviec nad Podbrezovou (0:2). 

Bezprostredne po stretnutí očakával svoj koniec v klube aj samotný kouč. "Pre mňa to bol posledný zápas, pretože v týždni nám bolo povedané, že keď nevyhráme, dnes je to konečná," povedal Cifranič. 

Klub v nedeľu dopoludnia analyzoval športovú situáciu a v pondelok zverejnil na sociálnych sieťach fotografiu zo šatne, na ktorej je zachytený Cifranič a nový kouč Michal Hipp. Obaja si zaželali do ďalšej kariéry všetko dobré. Bývalý reprezentačný lodivod pôsobil v minulej sezóne v druholigovom maďarskom Szombathelyi Haladás.

V A-tíme ViOnu skončil aj asistent Ján Pavlovčík. Klub poďakoval obom trénerom za odvedené služby. V oficiálnom oznámení zároveň potvrdil zotrvanie asistenta Tomáša Ďubeka, trénera brankárov Martina Matláka a kondičného trénera Milana Ivanku. 

"Túto sezónu som pravidelne sledoval zápasy ViOnu. Tím si však ešte musím dôkladne zanalyzovať. Situácia je veľmi vážna, ale stále je riešiteľná a hrateľná vzhľadom na postavenie iných tímov v tabuľke a bodové rozdiely. Zlaté Moravce majú najväčší problém v poslednej tretine ihriska, čomu zodpovedá aj počet vytvorených šancí a strelených gólov. Úspech nie je garantovaný, je to o tvrdej dennodennej robote," uviedol Hipp pre oficiálnu webstránku klubu.

"Mali sme s trénerom Cifraničom dlhodobú víziu, ale napriek slušnému hernému prejavu sa počítajú body. Do kabíny sme tak museli priniesť nový impulz. Chceli sme priviesť skúseného trénera, ktorý už niečo preskákal. Michal Hipp má skúsenosti z najvyššej úrovne a veríme, že to bude mať efekt na mužstvo, že prinesie želaný impulz do kabíny," uviedol ohľadom nového kouča generálny manažér Marek Ondrejka.

V tomto ročníku Niké ligy ide už o piatu zmenu trénera. Banská Bystrica v októbri ukončila spoluprácu s kormidelníkom Michalom Ščasným, nováčik z Košíc sa rozlúčil s Antonom Šoltisom. V tom istom mesiaci prišiel do Ružomberku Čech Ondřej Smetana, ktorý zaplnil miesto po Petrovi Tomkovi, ten sa vrátil na pozíciu asistenta. MFK Zemplín Michalovce namiesto Mareka Petruša angažoval Petra Struhára, bývalého kouča "Ruže".