Prístup hodný odchovanca. Ďuriš bude aj naďalej obliekať žlto-zelené farby Žiliny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prístup hodný odchovanca. Ďuriš bude aj naďalej obliekať žlto-zelené farby Žiliny
Ďuriš má v tejto sezóne vynikajúcu formu.
Ďuriš má v tejto sezóne vynikajúcu formu.TASR
Slovenský reprezentant Dávid Ďuriš (24) predĺžil kontrakt s MŠK Žilina do 30. júna 2025. Účastník najvyššej slovenskej súťaže o tom informoval na svojom webe.

Odchovanec žilinskej akadémie prežíva mimoriadne vydarené obdobie. S ôsmimi gólmi je aktuálne spoločne s Róbertom Polievkom najlepším strelcom Niké ligy a z hľadiska produktivity má nábeh na svoju najlepšiu sezónu medzi mužmi. Jeho vzťah k MŠK je veľmi silný.

"Žilina mi dala všetko. Vychovala ma ako hráča, ale aj ako človeka. Keďže mi v závere tejto sezóny končila zmluva, nedokázal by som sa MŠK otočiť chrbtom. Preto som nad predĺžením a ďalšou spoluprácou dlhšie neváhal. 'Šošoni' sú pre mňa druhá rodina, odmalička som tu, je to môj domov. Bolo to jednoznačné rozhodnutie a logický krok, aby som mohol na sebe ďalej pracovať, zlepšovať sa a zároveň mať čistú hlavu," prezradil pre oficiálnu klubovú stránku.

Ďuriš sa v nedávnom rozhovore pre žilinský bulletin nechal počuť, že by do konca jesennej časti chcel mať na konte 10 gólov. Záujem zahraničných klubov zatiaľ nerieši:

"Budúcnosť nikdy nie je istá. Nemôžem povedať, že by som si v rámci nej nerád vyskúšal aj nové výzvy. Teraz by mi to však iba zahltilo hlavu a na futbal ako taký či moje konkrétne úlohy v zápasoch by som nebol plne sústredený. Len by mi to bralo koncentráciu. Máme pred sebou ešte štyri zápasy jesennej časti, ktoré chceme dotiahnuť do dobrých výsledkov a potešiť fanúšikov. Potom spolu s vedením budeme diskutovať ako ďalej. Po podpise novej zmluvy ma však nič netlačí, som v Žiline spokojný."

Prístup odchovanca klubu ocenil aj športový manažér Karol Belaník: "Rokovania sa ťahali už od leta, keď sme chceli predĺžiť zmluvu, ale na základe požiadavky Dávida počkať do konca letného prestupového obdobia sme tak v tom období neurobili. Napriek tomu panovala obojstranná dôvera. Aj vtedy sa rozprávalo o jeho prípadnom prestupe. Z jeho strany sme ani raz necítili žiadne zavádzanie, špekulácie. Bol tu vychovaný a jeho prístup je v tomto príkladný. Diskutovali sme spolu viackrát od septembra a nakoniec sme našli riešenie."

Bilancia Ďuriša v aktuálnom ročníku.
Bilancia Ďuriša v aktuálnom ročníku.Flashscore

Po aklimatizácii v drese národného výberu je Ďuriš logicky viac "na očiach". Belaník sa vyjadril aj k otázke jeho budúcnosti: "Dávid dosiahol už aj na reprezentačnej úrovni výborné výkony a výsledky. Myslím si, že môže byť o neho v zime záujem. Pristupuje však k tomu triezvo, určite nebude chcieť ísť za každú cenu niekam inam. V hre je účasť Slovenska i jeho osobná na EURE. Vníma súvislosti a sú to konštruktívne debaty. To by som chcel vyzdvihnúť. Má rozumný chlapský postoj, postavil sa k tomu ako správny odchovanec klubu."

Žiline sa v tejto sezóne darí, v Niké lige je po 14. odohraných kolách na druhej priečke, na vedúci Slovan Bratislava stráca šesť bodov a pred treťou Trnavou má náskok dvoch. Mužstvo po kanonáde do siete Medzibrodu (8:0) navyše postúpilo do osemfinále Slovenského pohára. Ďuriš sa navyše až päťkrát ocitol v Zostave kola najvyššej súťaže, ktorú pre vás Flashscore Správy pripravujú pravidelne každý týždeň.