Pre žilinskú omladinu je cieľom prvá šestka, Hynek chce zlepšiť prechod do útoku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre žilinskú omladinu je cieľom prvá šestka, Hynek chce zlepšiť prechod do útoku

Jaroslav Hynek absolvoval s mužstvom úspešnú polovicu sezóny.
Jaroslav Hynek absolvoval s mužstvom úspešnú polovicu sezóny.TASR
Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou úspešnú jeseň. Po zbieraní skúseností v predkolách Európskej konferenčnej ligy sa naplno sústredili na domácu súťaž, v ktorej prezimujú na druhej priečke. Prvú polovicu sezóny z pohľadu mladého mužstva zhodnotil pre Flashscore Správy hlavný tréner Jaroslav Hynek (48).

Pred sezónou sa skôr očakával ďalší súboj bratislavského Slovana s Dunajskou Stredou, mnoho ľudí považovalo za vyzývateľa aj Trnavu. Po osemnástich odohraných kolách však majú k dominantnému majstrovi najbližšie futbalisti spod Dubňa. "Tím zostal pohromade. Už viac ako rok spolu kvalitne trénuje a hrá zápasy, navyše pozitívne reaguje na podnety. Čakali sme, že môžeme mať kvalitné výsledky," prezradil na úvod český kouč.

V úvode sezóny ste sa mohli konfrontovať aj s európskym futbalom. Čo bola pre vás najcennejšia "lekcia"?

"Mať proti sebe taký kvalitný tím, akým je Gent. Preveril nás po všetkých stránkach a skutočne výrazne poukázal na naše defenzívne nedostatky. Bolo taktiež vidieť, kde nám chýbala odvaha v ofenzíve. Potešilo ma, že sme v domácej odvete ukázali progres, čo v nás je."

Ako veľmi sa prejavili skúsenosti z európskeho pôsobenia v stretnutiach v domácej súťaži? Tím zrazu pôsobil sebavedomejšie.

"Bolo to hlavne o tom, že len čo niektorí hráči opustili prestupové myšlienky a opäť sa zamerali na domácu ligu, mohli sme viac analyzovať podnety, zaraďovať ich do tréningu, posúvať sa a pretaviť ich do väčšej sebadôvery."

Hynek počas domáceho stretnutia s Košicami (1:0).
Hynek počas domáceho stretnutia s Košicami (1:0).TASR

Slovan zatiaľ pôsobí suverénnym dojmom. Myslíte si, že ho dokážete v súboji o titul ohroziť, alebo sa skôr sústredíte na kvalifikáciu do európskych pohárov? 

"Naháňať Slovan je vždy náročné. Základné ciele však máme stanovené a ich splnenie je ešte pred nami - prvá šestka. Chceme sa kvalitne pripraviť na zostávajúce štyri kolá, ktoré naznačia ďalšie ciele."

Deväťzápasová séria mužstva bez prehry sa skončila v Banskej Bystrici. V čom vidíte najväčšie dôvody porážky? 

"Urobili sme chyby, ktorých sme sa v predchádzajúcich dueloch vyvarovali a boli veľmi úspešní. Nepresné postavenie pri štandardných situáciách a nepresné blokovanie striel. Na druhej strane nepremenené brejky."

S čím ste po polovici sezóny najviac spokojný a s čím nie?

"Mám radosť zo šiestich núl, je to dôležité pre sebavedomie brankára a celej obrany tímu. Rád by som zlepšil rýchly prechod do útoku po zisku lopty."

Existuje nejaké mužstvo, ktoré vám v lige herne nesadlo?

"Nie, na každý tím sme sa dokázali pripraviť. Akurát, nie vždy sme vyhrali."

Na záver jesennej časti sa vo veľkom hovorilo o nevyhovujúcom teréne. Je podľa vás zmena hracieho harmonogramu potrebná?

"Myslím si, že spomínaný model jar-jeseň potrebný nie je, ale určitými úpravami by sa vošlo nejaké vložené kolo. Prospešné by boli ďalej zmeny v Slovnaft Cupe, tlak na kluby s nevyhovujúcim terénom či možnosti využitia umelej trávy."

Aktuálna forma žilinského celku.
Aktuálna forma žilinského celku.Flashscore

Zimná prestávka prináša aj zmeny v kádri. Môžete naznačiť či niekto z mužstva odíde, prípadne kto by mohol tím posilniť?

"Menovať zatiaľ nebudem, ale nejaké odchody by mohli prebehnúť a verím, že aj príchody. Nechajte sa prekvapiť. Čo sa tohto týka, nepočítam doplnenie hráčov z nášho projektu.

Ako bude prebiehať zimná príprava mužstva? 

"Pripravovať sa budeme výhradne v našich domácich podmienkach. Chceli by sme absolvovať šesť prípravných stretnutí, aktuálne ich máme dohodnutých päť. Čakáme na možnosť vycestovať a byť generálkou pre tím z 2. Bundesligy 13. januára. Ak sa nám to nepodarí, ostaneme doma, budeme trénovať a hrať medzi sebou. Prvých 14 dní pôjdeme v režime streda - sobota s vyťažením všetkých hráčov rovnako (Považská Bystrica, Karviná, Liptovský Mikuláš). V zápasoch proti GKS Tychy a Brnu už budeme vyťaženie rozdeľovať v prospech "základnej zostavy". Hneď, ako sa dozvieme termín domáceho súboja so Slovanom Bratislava, upresníme deň generálky s Brnom. Všetky merania síl chceme hrať o 15:00 na domácom štadióne MŠK.