Ščasný si na Cyprus priviedol krajana. Na hosťovanie zo Žiliny prichádza Kopas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ščasný si na Cyprus priviedol krajana. Na hosťovanie zo Žiliny prichádza Kopas

Kopas prvýkrát v živote odchádza zo Žiliny.
Kopas prvýkrát v živote odchádza zo Žiliny.mskzilina.sk
Slovenský futbalista Adam Kopas (24) prvýkrát v kariére opúšťa materský tím MŠK Žilina a odchádza na polročné hosťovanie bez opcie do cyperského klubu Othellos Athienou.

Ten ako hlavný tréner vedie Michal Ščasný, ktorý v priebehu jesennej časti prijal ponuku viesť tento tím, a tak opustil banskobystrickú Duklu. Po polroku v Trnave sa do Athienou vracia aj skúsený útočník Michal Ďuriš. Samotný Kopas cítil, že si chce vyskúšať zahraničie. Zároveň nemal pod Dubňom dostatné vyťaženie, keďže za áčko odohral iba 76 minút. V minulosti však nosil aj kapitánsku pásku.

"Na jednu stranu ďakujem klubu, že mi umožnil túto možnosť odísť. Beriem to ako novú motiváciu a impulz. Vnútorne som potreboval zmenu, v Žiline som od svojich šiestich rokov. Na druhú stranu mi práve všetko toto - klub, ľudia v ňom, rodina, kamaráti i známi - bude chýbať. Verím však, že táto skúsenosť ma obohatí, posunie po ľudskej i športovej stránke a ukážem sa počas polroka v dobrom svetle," povedal Adam Kopas pre web "Šošonov".

Športový manažér Karol Belaník vzhľadom na nízke vyťaženie možnosť hosťovania berie pozitívne: "Adam v priebehu jarnej a neskôr aj jesennej časti strácal pozíciu v základnej zostave. Nehrával pravidelne a cítili sme na ňom, že by potreboval nový impulz, jednoducho vyskúšať si niečo iné. Na základe vzájomnej komunikácie a aj záujmu od trénera Ščasného, ktorý si ho vyžiadal, sme sa dohodli na takomto riešení. Berie to ako šancu a najdôležitejšie pre neho je momentálne pravidelné zápasové vyťaženie," nechal sa počuť.