Slovensko, Španielsko, Nemecko. Tri ligové súťaže zažijú lákavé bitky lídrov tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko, Španielsko, Nemecko. Tri ligové súťaže zažijú lákavé bitky lídrov tabuľky

Pod Dubňom sa odohrá dôležitý súboj.
Pod Dubňom sa odohrá dôležitý súboj.MŠK Žilina
Druhý februárový víkend roku 2024 si po futbalovej stránke prichystal z pohľadu tabuliek tri najzaujímavejšie duely, aké sú k dispozícii. Súboj prvého s druhým uvidia nielen fanúšikovia Niké ligy, ale aj priaznivci španielskej najvyššej súťaže a nemeckej Bundesligy. Flashscore Správy vám vo svojej tradičnej rubrike priblížia tieto víkendové bitky.

Žilina – Slovan (piatok, 17:30)

Po takmer dvojmesačnej pauze od ligových povinností sa do ostrej akcie zapoja futbalisti na slovenských trávnikoch. Druhý celok tabuľky najvyššej ligy privíta na svojej pôde úradujúceho majstra. Domáci Žilinčania strácajú na svojho súpera z Bratislavy sedem bodov a ak ho nechcú pustiť do trháku, mali by doma uspieť.

Pod Dubňom sa proti sebe postavia historicky dva najúspešnejšie kluby samostatnej slovenskej súťaže. Od súťažného ročníka 1993/94 sa “belasí“ tešili z 13 majstrovských titulov, žilinský tím bol šampiónom sedemkrát. Na dôležitý boj sa lepšie naladili hostitelia, ktorí v príprave zaknihovali štyri víťazstvá a jednu remízu. Slovan počas zimy trikrát remizoval, raz vyhral a raz ťahal za kratší koniec. Na čele tabuľke však po jeseni bol už šiesty raz v rade a túto pozíciu by rád využil na zisk ďalšej trofeje.

Tabuľka Niké ligy pred štartom jarnej časti.
Tabuľka Niké ligy pred štartom jarnej časti.Flashscore

Real – Girona (sobota, 18:30)

Skúška ohňom je pripravená pre odhodlaných hráčov Girony. Prekvapenie aktuálnej sezóny La Ligy i celého európskeho futbalu príde otestovať svoje schopnosti a titulové nádeje na pôdu madridského Realu. Hosťom môže hrať do kariet viacero hráčskych absencií v tíme Carla Ancelottiho.  Mužstvu “Los Blancos“ však pocit favorita dodáva okrem podpory vlastných fanúšikov i fakt, že septembrový ligový stret na ihrisku “Gironistas“ vyhrali 3:0.

Obaja oponenti majú na svojom konte od štartu ročníka iba jedinú prehru. Real ale dokázal zaznamenať o jeden triumf viac, z čoho pramení jeho dvojbodový náskok na prenasledovateľa z Katalánska. Ašpiranti na post šampióna sa na vzájomnú bitku naladili remízami. V hlavnom meste Španielska sa v “El Derbi Madrileňo“ zrodil výsledok 1:1, zverenci Míchela sa s Realom Sociedad rozišli bez gólov. 

Leverkusen – Bayern (sobota, 18:30)

Podobne lákavé predstavenie ako na Pyrenejskom polostrove sa odohrá aj v Nemecku. V lige doposiaľ nezdolaný Leverkusen bude hostiteľom šlágra s Bayernom, ktorý zaknihoval dve prehry. Pri kádri Xabiho Alonsa svietia v tabuľke štyri remízy, jedna z nich bola výsledkom septembrového zápasu oboch rivalov.

Z rezultátu spomínaného merania síl mohli mať väčšiu radosť "farmaceuti", ktorí si bod uchmatli vo štvrtej minúte nadstaveného času po zásahu argentínskeho legionára Exequiela Palaciosa. Nerozhodný stav však predtým trval až do 86. minúty, kým na 2:1 nezvýšil Goretzka. Domáci sa pred sobotným duelom môžu pochváliť absolútnou súťažnou neporaziteľnosťou - pocity prehry totiž nespoznali ani v Európskej lige či Nemeckom pohári.

Leverkusen boduje v každom zápase.
Leverkusen boduje v každom zápase.Flashscore

Svojho majstra spozná Afrika i Ázia

Okrem lákavých duelov v Španielsku a Nemecku bude sobota patriť aj medzinárodnému futbalu. Od 16:00 odštartuje absolútny vrchol Ázijského pohára v Katare - v bitke o cennú trofej sa stretne domáca reprezentácia s výberom Jordánska. O pár hodín neskôr je na Africkom pohári národov naplánovaný výkop zápasu o tretie miesto. Tamojší kontinent spozná svojho majstra až v nedeľu, keď proti sebe od 21:00 vo finálovom súboji nastúpia Nigéria a domáce Pobrežie Slonoviny.