Sneh a dážď robili problémy v Niké lige. Podbrezová uspela v Trenčíne, Žilina vyhrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sneh a dážď robili problémy v Niké lige. Podbrezová uspela v Trenčíne, Žilina vyhrala
Aktualizované
V Trenčíne museli usporiadatelia čistiť ihrisko počas zápas.
V Trenčíne museli usporiadatelia čistiť ihrisko počas zápas.TASR
Futbalisti Žiliny vyhrali v sobotnom zápase 16. kola Niké ligy na ihrisku Zlatých Moraviec a potvrdili druhé miesto v tabuľke. Dunajská Streda vezie z Banskej Bystrice bod za remízu. Duel v Trenčíne bol pre snehové problémy prerušený, ale dohral sa. Tri body domov vezie Podbrezová.

Banská Bystrica - Dunajská Streda 0:0

V upršanom počasí nebolo k dispozícii veľa šancí, skôr iba náznaky. O prvý vážnejší moment sa postarali hostia, ale Hruška vytiahol výborný zákrok, následne prišiel ďalší až v závere, keď sa veľmi peknou strelou prezentoval Richtárech, ten tesne minul priestor brány. Stopér Godál síce loptu do siete už dostal, presný zásah neplatil pre ofsajdové postavenie. Pod Urpínom však gól nepadol, takže Banská Bytrica ostáva na šiestom mieste, Dunajská Streda klesla na piate. Domáci po dvoch výhrach za sebou tretíkrát bodovali, no nevyužili možnosť dostať sa plným bodovým ziskom pred svojho súpera. Mužstvo zo Žitného ostrova natiahlo sériu zápasov bez prehry na číslo päť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Podbrezová 1:2

V Trenčíne napadla súvislá vrstva snehu a aj keď usporiadatelia robili čo mohli, tak sneženie neustávalo a čoraz viac sa stupňovalo. Preto hlavný rozhodca Ziemba po 20 minútach prerušil hru a na ďalších 25 minút stiahol hráčov do kabín. Medzitým po ihrisku chodili traktory, ktoré odpratali bielu pokrývku, čím sa podmienky o niečo zlepšili.

Po pauze nastúpili lepšie hráči Podbrezovej. Center Kováčika sprava usmernil pred Vozinhom do siete nabiehajúci Sanusi, ktorý sa presadil aj v druhom vzájomnom stretnutí proti AS. Spomínaný Kováčik si pripísal siedmu asistenciu v sezóne, čím sa osamostatnil na čele tejto štatistiky. Následne pridal už svoj piaty zásah v sezóne Blahút, v druhej vlne ho našiel Paraj a krajný hráč sa z prvej nepomýlil.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Trenčania mali niekoľko náznakov šancí, no nemierili presne. Tesne prestrelil bránu Soares. Po zmene strán Kmeť osamotený v pokutovom území minul bránu. Domáci sa dočkali až pred koncom. Technický pokus Soaresa síce Ludha vyrazil, ale iba pred seba, kde sa voľný Gong nepomýlil. Okamžite na druhej strane podržal mužstvo Vozinha pri veľkej možnosti Galčíka. Zachrániť Trenčín mohol Emeka, ale prestrelil.

Trenčín natiahol sériu bez víťazstva na sedem stretnutí a v neúplnej tabuľke mu patrí siedma priečka. Podbrezová poskočila na štvrtú pozíciu pred DAC.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlaté Moravce - Žilina 1:2

Ihrisko v Zlatých Moravciach pre zmenu sužovala voda, ktorá stála a lopta nemala ideálny pohyb. S týmito ťažkými podmienkami sa lepšie vysporiadal favorit. Prvú šancu Rusnáka síce ešte Knobloch vytesnil, ale následne prišli dva presné zásahy po sebe. Najskôr center Minárika zúžitkoval na presnú hlavičku Essomba a zakrátko bol v pozícii zakončujúceho Ďuriš. Rovnako hlavou usmernil presne pas Gidiho. Zároveň sa dotiahol na Polievku na čele tabuľky strelcov, obaja majú po deväť gólov.

Po hodine hry spadol v pokutovom území Švec a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. K rozohrávke sa postavil sám faulovaný hráč, ktorému sa podarilo znížiť. Pre ViOn to bol iba ôsmy presný zásah v sezóne. Ak domáci pomýšľali na vyrovnanie, tak utŕžili veľkú ranu, pretože Čonka musel faulovať tesne pred vlastnou šestnástkou a videl červenú kartu.

Žilina má na druhom mieste 35 bodov, o tri menej ako vedúci Slovan, ktorý však má zápas k dobru. Zlaté Moravce ostávajú na poslednej priečke a stále čakajú na víťazstvo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore