Magda takmer hrdinom, je smoliarom. Už to bolo na palicu, tvrdí Kira po najhoršom výkone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Magda takmer hrdinom, je smoliarom. Už to bolo na palicu, tvrdí Kira po najhoršom výkone

Košice vyhrali prvýkrát po dvoch mesiacoch.
Košice vyhrali prvýkrát po dvoch mesiacoch.TASR
Desať prehier po sebe, bez bodu takmer na deň presne tri mesiace. Katastrofálnu sériu dokázali Košice ukončiť na domácej pôde proti Michalovciam. Tie porazili už druhý raz v sezóne a spoločne so Zlatými Moravcami sú to jediné tímy, nad ktorými nováčik vyhral.

Duel v metropole východu bol dôležitý pre obe mužstvá. Zemplínčania boli aktívnejší a vytvorili si množstvo šancí. Tri tutovky zahodil obranca Volanakis. Zdalo sa, že aspoň remízu zachráni obranca Daniel Magda. Ten sa síce presadil len druhýkrát vo svojej seniorskej kariére trvajúcej od sezóny 2015/16, ale potom chyboval pri víťaznom zásahu Petráka z nadstaveného času.

Sklamaní Michalovčania

"Po strelení gólu sme boli v psychickej pohode. Žiaľ, Dano, ktorý mohol byť hrdinom, spravil chybu, ktorú domáci potrestali," nechal sa počuť hlavný tréner hostí Peter Struhár. "Spravili sme chyby, po ktorých sme inkasovali. Ku koncu sme síce vyrovnali, ale po ďalšej sme dostali gól a už sa s tým nedalo nič robiť. Bol to pre nás smoliarsky zápas, domov ideme smutní," vyjadril sa samotný Magda.

Michalovce mali viacero príležitostí, Jánošík zahodil penaltu. Preto sú ich hráči ešte viac sklamaní: "Každý vedel, o čo sa hrá. Chceli sme prečíslovať stred, to sa nám aj darilo. V prvom polčase sme mali dva nájazdy na brankára, ktoré sme nepremenili. Košice nás potrestali, potom prišla naša šanca v podobe pokutového kopu, no ten sme nedali," nechal sa počuť Struhár.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Košice ukončili trápenie

V radoch Košíc zavládla veľká radosť: "Verte, odľahlo mi, pretože nezvíťaziť desať týždňov, to je na palicu. Toto bol však asi náš najslabší výkon pod novým trénerom, ale počítajú sa body. Sme za ne veľmi radi," tvrdí brankár Matúš Kira, ktorý chytil pokutový kop. "Pripravovali sme sa na všetko, aj na penalty. Vždy je to však lotéria. Som rád, že som mužstvu pomohol," doplnil.

Svoju prvú výhru na lavičke Košíc zaznamenal lodivod Ján Kozák ml., vďaka nej nováčik odskočil od Michaloviec na päť bodov: "Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Po príchode do klubu som videl, že atmosféra nie je najlepšia a že potrebuje pozitívny výsledok, pretože hráči pracovali naozaj tvrdo. Som rád, že oni, ľudia v klube a fanúšikovia zažili po dlhom čase pocit víťazstva. Každý konečne očakával nejaké body. Michalovčania si vytvorili na môj vkus veľa príležitostí. Mali sme dnes aj šťastie. Bol to veľmi ťažký zápas a verím, že tento výsledok nás povzbudí," hodnotil.

Košice - Michalovce 2:1

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore