Košice v dôležitom stretnutí porazili Michalovce a ukončili desaťzápasovú sériu prehier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice v dôležitom stretnutí porazili Michalovce a ukončili desaťzápasovú sériu prehier

Anane (vľavo) najskôr predviedol krásne nožničky, potom vyrovnal Magda (vpravo).
Anane (vľavo) najskôr predviedol krásne nožničky, potom vyrovnal Magda (vpravo).TASR
Futbalisti Košíc vyhrali v piatkovej predohrávke 16. kola Niké ligy proti Michalovciam a ukončili desaťzápasovú sériu prehier. Zemplínčania stále čakajú na prvé víťazstvo, ostávajú na predposlednej priečke.

Košice - Michalovce 2:1

V súboji dvoch tímov, ktoré nutne potrebujú body, sa hral ofenzívny futbal. Strelu Qoseho reflexívne vytesnil brankár Frelih, na druhej strane zas Kira skvele prečítal kľučku Danka, inak by zakončoval do prázdnej brány. Košice sa v 17. minúte dostali do vedenia, krásne nožničky po centri Fabiša predviedol Tidjani Anane a strelil prvý gól svojho tímu v Niké lige po 356 minútach.

Beninský futbalista skóroval po letnom príchode z Cypru premiérovo. Fabiš zaknihoval svoju tretiu asistenciu v sezóne, pričom v posledných dvoch ročníkoch za Ružomberok ich mal zhodne štyri. Veľmi rýchlo mohol vyrovnať obranca hostí Volanakis, ale Kira predviedol skvelý zákrok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Možnosť navýšiť vedenie nováčika odmietol zakončením do žrde útočník Medved. Po ruke Fabiša mali Michalovce k dispozícii pokutový kop. Strela Jánošíka smerovala po jeho ľavej ruke, čo Kira vystihol a potvrdil svoj veľmi kvalitný výkon v tomto stretnutí.

Volanakis pred koncom úvodného polčasu svoju druhú veľkú príležitosť takisto zahodil, chýbalo niekoľko centimetrov a Kira perfektným čítaním hry po vybehnutí zmaril nádejný brejk súpera. Cez polčas prišiel na strane hostí do hry mladý Musák. Ten doposiaľ odohral v Niké lige iba 27 minút.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Medved technickým obstrelom o milimetre minul bližšiu žrď. Volanakis nevyužil ani tretiu stopercentnú šancu, opäť reflexívne zareagoval Kira. Definitívu mohol dať Košiciam šikovný Faško, zblízka trafil pravú ruku Freliha. Michalovce sa ale vyrovnania dočkali. Zmätok v šestnástke domácich zužitkoval obranca Daniel Magda.

Krajný obranca strelil iba svoj druhý gól v seniorskom futbale a zároveň v najvyššej súťaži, pričom v nej debutoval už v sezóne 2015/16. Už keď sa zdalo, že sa body budú deliť, počas nadstaveného času sa stal hrdinom domácich Bernard Petrák, ktorý prišiel na ihrisko až v 85. minúte.

Košice po víťazstve ukončili desaťzápasovú sériu prehier a s desiatimi bodmi ostávajú na desiatom mieste tabuľky. Zemplín nevyhral ani šestnásty duel tejto sezóny, s piatimi bodmi je predposledný.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore