Trnava pokračuje v posilňovaní. Dohodla sa so švédskym krídelníkom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava pokračuje v posilňovaní. Dohodla sa so švédskym krídelníkom

Jaheem Burke je druhou zimnou akvizíciou trnavského Spartaka.
Jaheem Burke je druhou zimnou akvizíciou trnavského Spartaka.Lukáš Grinaj - fcspartaktrnava.com
Po chorvátskom stredopoliarovi Krizmaničovi sa vedenie klubu z "malého Ríma" dohodlo na kontrakte do konca sezóny 2025/26 so švédskym krídelníkom Jaheemom Burkem (22). Informáciu priniesol oficiálny web fcspartaktrnava.com.

Mladý ofenzívny futbalista má nielen švédsky, ale aj jamajský pas. V ostatnej sezóne hájil farby Västerås SK, s ktorým vybojoval postup do najvyššej súťaže. Okrem toho pôsobil aj v Hammarby, Norrby či Varbergs BolS. Vo švédskej Allsvenskan zaznamenal sedem duelov a v nich jeden presný zásah. 

"Spartak je fantastický klub, zisťoval som si nejaké veci a pre mňa je to asi ideálna voľba. V mojich očiach prestupujem do kvalitnejšej ligy. Do klubu, ktorý hráva pravidelne európske pohárové súťaže," prezradil po podpise zmluvy pre klubový web Burke

Ako ďalej doplnil, príchod do slovenskej Niké ligy vníma ako krok vpred. Rád by novému mužstvu pomohol gólmi i asistenciami. Pre trénera Michala Gašparíka nejde o žiadnu neznámu, keďže futbalistu dlhšie sledoval. O jeho služby sa trnavský Spartak snažil už v lete, no dohodli sa až v zime. 

"Potrebovali sme štvrté krídlo. Kým Ofori a Azango sú viac dribléri a do nohy, tento hráč je skôr ťahovejší, podobne ako Daniel. Otvárajú sa nám ďalšie alternatívy v krídelných priestoroch. Burke je rýchlostný typ s dobrým zakončením ľavou aj pravou nohou, dobrým prvým dotykom. Je kvalitný v súbojoch jeden na jedného. Ide o ďalšieho mladého hráča, ktorý môže mať perspektívu rastu," dodal pre fcspartaktrnava.com šéf červeno-čiernej lavičky.