Ružomberok ukončil víťaznú sériu Slovana, ten zachraňoval remízu. Trnava doma uspela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok ukončil víťaznú sériu Slovana, ten zachraňoval remízu. Trnava doma uspela

Aktualizované
Slovan doma s Ružomberkom iba remizoval.
Slovan doma s Ružomberkom iba remizoval.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v nedeľnom zápase 16. kola slovenskej Niké lige proti Skalici a v tabuľke si upevnili tretie miesto, kde majú o štyri body viac ako Podbrezová a len o dva menej než druhá Žilina. Slovan doma iba remizoval s Ružomberkom a ukončil desaťzápasovú víťaznú šnúru.

Spartak Trnava - Skalica 2:0

Skalica ukazovala, že sa chce pobiť o body. Do veľkej šance sa dostal Sobczyk, ale výborným zákrokom uspel Takáč. Na druhej strane po centri Bernáta hlavičkoval tesne vedľa skúsený Ďuriš. Ten istý útočník nepochodil ani krátko po zmene strán, keď sa blysol Junas.

Skalický brankár podržal svoje miesto takisto pri možnosti Šuleka, no nakoniec inkasoval tesne pred uplynutím hodiny hry. Pas z krídla od Daniela nechytateľne poslal hlavičkou do rohu Adrian Zeljkovič, čím otvoril skóre. Ďuriš spálil aj tretiu tutovku, v snahe prehodiť gólmana trafil brvno.

Dorážku z výbornej pozície nasmeroval Paur do výborne chytajúceho Junasa. Trnava pridala poistku počas nadstaveného času, po zranení sa presadil Marco Djuricin. Rakúšan odohral v aktuálnom ročníku Niké ligy tri zápasy, zaznamenal rovnaký počet zásahov.

S dvomi asistenciami ukončil stretnutie Daniel. Trnava potvrdila druhé miesto, vyhrala piaty raz po sebe. Skalica ostáva na ôsmej pozícii, zaznamenala tretiu prehru v rade.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan Bratislava - Ružomberok 2:2

Ružomberok siahal v hlavnom meste na veľké prekvapenie. Do vedenia sa dostal v 25. minúte, keď Luterán prihral do druhej vlny a Timotej Múdry z hranice pokutového územia nedal šancu Borjanovi. Zakrátko vyrovnal Marko Tolič, ťažil zo zablokovaného predošlého pokusu v podaní Abubakariho.

Hostia si ale vedenie zobrali rýchlo naspäť. Seleckého center si našiel Martin Chrien, aby vyhral súboj proti presile a aj vďaka šťastnému odrazu nakoniec namieril k žrdi. Hneď po zmene strán mohla vypuknúť aj tretia ružomberská radosť, lenže samostatný únik Hladíka a jeho presné zakončenie znegoval ofsajd.

Po hodine hry "belasí" druhý raz v stretnutí vyrovnali. Center Barseghjana vrátil pred bránu Čavrič, takže osamotený Dávid Strelec sa nemohol pomýliť. Aktivita favorita potom pokračovala. Barseghjan tvrdým pokusom z diaľky minul priestor troch žrdí o niekoľko málo centimetrov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Následne sa Frühwald blysol pri príležitosti Kucku, po ďalšej strele Barseghjana mal šťastie, že lopta z kopačky arménskeho hráča išla tesne vedľa. Frühwald vyrazil aj ranu Kucku z úplného záveru a Ružomberok tak ukončil víťaznú sériu Slovana, ktorá sa zastavila na čísle desať. 

"Belasí" napriek tomu ostávajú na prvom mieste tabuľky, neprehrali jedenásťkrát v rade. Hostia sa posunuli pred Skalicu na ôsmu priečku, kde majú osemnásť bodov.

Tabuľka Niké ligy po kompletnom 16. kole.
Tabuľka Niké ligy po kompletnom 16. kole.Flashscore