Kto zastaví Trnavu a Slovan? Debut Hubočana a gólový orgazmus od Bainoviča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto zastaví Trnavu a Slovan? Debut Hubočana a gólový orgazmus od Bainoviča

Trnava na pôde súpera v aktuálnom ročníku stále neprehrala.
Trnava na pôde súpera v aktuálnom ročníku stále neprehrala.TASR/Flashscore
Po poslednej reprezentačnej prestávke v kalendárnom roku sa do akcie vrátila najvyššia slovenská futbalová súťaž. Pätnáste kolo opäť neprinieslo radosť v kabíne Zlatých Moraviec, Michaloviec a ani Košíc. Naopak, smútok vnieslo premiérovo do domácej na Horehroní. Pozreli sme sa aj na debut dvoch trénerov či návrat Tomáša Hubočana (38). Nielen o tom sú tradičné udalosti Flashscore Správ.

Takú mizériu ViOn už dlho nezažil. S Michalovcami vytvorili nový rekord, keď ani na pätnásty pokus nedokázali získať tri body. Dali tak zabudnúť na "nebohú" Senicu, ktorá v sezóne 2017/2018 vyhrala práve v 15. kole. Vtedy sfúkla Žilinu. Zlatomoravčania ju privítajú v nasledujúcom kole. Že by sa konečne dočkali? Debutant Michal Hipp nestačil na svojho nového náprotivka Xisca Muňoza. Dunajskostredčania pod vedením Španiela vyhrali rozdielom triedy. V hernej pohode je Andzouana, ktorý bol pri dvoch zásahoch.

Výsledkový sumár 15. kola Niké ligy.
Výsledkový sumár 15. kola Niké ligy.Flashscore

Nie je to nemožné. Po medzinárodnej prestávke sa ofenzívny stroj spod Dubňa rozbiehal veľmi pomaly. Jeden z najlepších útokov strelil v ostatných troch kolách "len" tri góly. Mužstvu, samozrejme, slúži ku cti, že neprehralo sedem kôl v rade. Zlepšenie ukázali hráči Košíc. Napriek tomu na žlto-zelených nestačili a odchádzali s desiatou prehrou v rade. Ktovie, ako by vyzeral zápas, keby premenia šance Anane s Qosem. Bol to štvrtý súboj po sebe, v ktorom sa navrátilec medzi elitu nedokázal presadiť. Pred sebou má "šesťbodový" derby duel doma s Michalovcami.

Podobne desaťzápasovú sériu ťahá obhajca titulu. Ale víťaznú. Ako pripomenul športový redaktor RTVS Tomáš Kotlárik, "belasí" predvádzajú najkonzistentnejšie výkony za posledné roky. Podobnú šnúru mali v ročníku 2018/19, keď od decembra 2018 do apríla 2019 zvíťazili jedenásťkrát. Podarí sa družine Vladimíra Weissa vyrovnať túto bilanciu proti Ružomberku na Tehelnom poli?

Tabuľka po 15. kole Niké ligy.
Tabuľka po 15. kole Niké ligy.Flashscore

Šláger kola sa odohral na Horehroní. Trnavský Spartak sa zohrieval pri -4°C o niečo pomalšie, čo domáci využili a viedli. Lenže v nasledujpcom priebehu hráči Michala Gašparíka vyťažili z minima maximum a na ihrisku súpera zvládli aj ôsmy tohtosezónny duel. Skvelá šnúra. Naopak, "Železiari" o svoju domácu prišli, keď zaknihovali prvú prehru pred svojimi fanúšikmi. V predchádzajúcich piatich kolách vyhrali iba dvakrát.

Program 16. kola Niké ligy.
Program 16. kola Niké ligy.Flashscore

A o tom, že fráza "po hodoch býva bolenie brucha" naozaj platí, sa presviedča Skalica. Záhoraci prehrali po druhý raz v rade. Dokopy inkasovali štyri góly. Predtým ťahali šnúru štyroch zápasov bez zaváhania, z toho tri víťazné. Počas toho obdobia nazbierali dôležitých desať bodov a štyrikrát si udržali čisté konto. Banskobystričania potvrdili výborné výsledky z pôdy súperov (5-2-1). Vonku majú najlepšiu ofenzívu spomedzi všetkých (20).

Trenčín zabudol, ako sa strieľajú góly

Jedným z charakteristických znakov vychvaľovaného trenčianskeho tímu z úvodu sezóny bola vysoká gólová potencia a kvalitné individuálne výkony. Od začiatku októbra odohrali však hráči AS šesť ligových stretnutí a presadili sa len dvakrát. Navyše v jednom stretnutí proti Trnave, v ktorom inkasovali trikrát, takže to takisto na body nestačilo. Okrem toho vyšli až v piatich prípadoch strelecky naprázdno. Neskórovali do siete Slovana, Skalice, Michaloviec, Žiliny a naposledy ani v Ružomberku. Na premiérový triumf stačil Ondřejovi Smetanovi jeden zásah. Radosť mu doprial bývalý Trenčan Lavrinčík. Paradoxom je, že do šancí sa futbalisti spod hradu Matúša Čáka naďalej dostávajú, ale už sa ich nedarí premieňať.

Posledné výsledky trenčianskeho AS.
Posledné výsledky trenčianskeho AS.Flashscore

Ukážkový príklad toho, keď na mužstvo padne deka a nevie sa spod nej vyhrabať. Z osemnástich možných bodov získali len tri a tabuľkou klesajú, momentálne sú už na siedmej priečke. Nie tak dávno sa Trenčania vyhrievali na čele tabuľky, teraz na túto pozíciu strácajú trinásť bodov. Na pohode tímu nepridala ani pohárová prehra v Devínskej Novej Vsi. Na výhru momentálne dlhšie čakajú len tri najhoršie tímy Niké ligy - Košice, Michalovce a Zlaté Moravce. Je to začiatok konca ospevovaného trénera Stolicu?

Moment kola: Debut Tomáša Hubočana

Skúsený obranca sa do materského klubu vrátil na začiatku septembra, ale odvtedy pre kondičné a zdravotné problémy na opätovný debut v Niké lige čakal. Odohral síce štyri stretnutia za rezervný tím, ale áčko je predsa len niečo iné. Tréner Hynek mohol Hubočana prvý raz použiť v sobotu proti Košiciam. Dlhoročný slovenský reprezentant a bývalý hráč viacerých známych európskych klubov nastúpil v strede trojčlennej defenzívy a jeho skúsenosti bolo cítiť. Na najvyššej úrovni hral naposledy koncom mája, jeho výkony tak pôjdu určite hore. Pomohol k čistému kontu proti Košiciam.

Hubočanove posledné čísla.
Hubočanove posledné čísla.Flashscore

Na jednej strane škoda, že prichádza zimná prestávka. Na druhej, v momentálne dobre hrajúcom mladom mužstve morálka stúpla pri takejto osobnosti ešte o level vyššie. A presne to "žlto-zelení" potrebujú. Pevnú ruku, organizáciu a kompaktnosť, aby mohli individuálne výkony rásť. Hubočan sa na Slovensku predstavil po viac ako 16 rokoch. Predchádzajúci súboj zaznamenal v januári 2007. Pri domácom triumfe 1:0 s Bystricou odohral pred odchodom do Zenitu plnú minutáž. 

Gól kola: Filip Bainovič

Raz za život? Strela, ktorú v Podbrezovej predviedol Filip Bainovič, by mohla mať toľko superlatívov, že by sme zapísali aj náš "nekonečný zošit". Duše futbalových a hlavne trnavských fanúšikov pri nej na chvíľu opustili telo, dotkli sa nebies a vrátili sa naspäť. Rovnako ako lopta z kopačky balkánskeho futbalistu. Vyniesla sa ponad múr, dotkla brvna a vrátila do hornej konštrukcie brány a za čiaru. Brankár Ludha sám uznal, že tam sa už nedalo urobiť nič. Bainovič svoj zásah označil za najkrajší v kariére. Futbalový orgazmus. Posúďte sami...