Flashscore zostava 15. kola Niké ligy: Aktivita Barseghjana i ukážkový projektil Bainoviča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 15. kola Niké ligy: Aktivita Barseghjana i ukážkový projektil Bainoviča
Najvyššie hodnotenie smerovalo k menu Barseghjana.
Najvyššie hodnotenie smerovalo k menu Barseghjana.MFK Zemplín Michalovce / Flashscore
Aj pätnáste pokračovanie aktuálnej sezóny Niké ligy v sebe ukrylo viacero individuálnych predstavení, ktoré niečím zaujali viac ako ostatné. Do ideálnej jedenástky najvyššej slovenskej súťaže sa dostali futbalisti piatich tímov. Až štyroch zástupcov v nej má obhajca titulu zo Slovana, káder DAC ponúkol troch svojich hráčov.
Flashscore zostava 15. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 15. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Martin Trnovský (Slovan) 8,2

Dvadsaťtriročný gólman sa v dueli Niké ligy predstavil po trojtýždňovej odmlke. Naposledy stál v bráne Slovana v ligovom prostredí 4. novembra pri výhre 4:1 nad Banskou Bystricou. O 14 dní neskôr vychytal mužstvu v strete s Galantou postup do osemfinále Slovenského pohára. Teraz si k svojmu menu pripísal čisté konto na ihrisku Michaloviec. K desiatemu ligovému triumfu bratislavského tímu za sebou prispel šiestimi dôležitými zákrokmi, ktorými si vyslúžil veľmi slušné hodnotenie. 

Obrancovia

Lukáš Pauschek (Slovan) 7,5 

Po štyroch vystúpeniach bez jedinej hernej minúty naskočil Pauschek do tretieho merania síl po sebe. Pri tesnom víťazstve nad Skalicou odohral plnú minutáž, v pohárovom súboji s Galantou niečo vyše hodiny a tentoraz proti Michalovciam 77 minút. Následne mohol z hracej plochy zísť za rozhodnutého stavu s pocitom dobre vykonanej práce, ktorou pomohol udržať nulu Trnovskému a Slovan na čele tabuľky.

Ján Minárik (Žilina) 8,3 

Na začiatku novembra bol Minárik najlepšie hodnoteným protagonistom víťazného duelu s Podbrezovou. Totožný počin sa mu podarilo zopakovať aj proti Košičanom. O tento post sa podelil spolu so strelcom jediného presného zásahu Timotejom Jamborom. Po boku navrátilca Tomáša Hubočana sa prezentoval zodpovedným výkonom, odohral celé stretnutie a prispel k tomu, že tabuľkovo druhí “šošoni“ ostali od lídra z Bratislavy vzdialení na šesť bodov.

Alex Pinto (DAC) 7,6

V základnej zostave Dunajskej Stredy sa portugalský obranca ukázal prvýkrát od 28. októbra. Šancu mu dal nový lodivod Xisco Muňoz a Pinto sa mu odvďačil kvalitou. V 39. minúte si pri otváracom a zároveň rozhodujúcom góle zápasu so Zlatými Moravcami pripísal asistenciu. Na ihrisku zotrval až do posledného hvizdu a podieľal sa na tom, že DAC sa v tabuľke dostal na štvrté miesto pred Podbrezovú.

Stredopoliari

Milán Vitális (DAC) 7,5 

Príležitosť v otváracej jedenástke nového kormidelníka DAC využil aj stredopoliar, ktorý už v tejto sezóne obliekal i dres druholigového Šamorína. Maďarský futbalista sa na duel s ViOn-om naladil vystúpením v drese reprezentačnej dvadsaťjednotky. Proti poslednému celku Niké ligy ťažil zo spolupráce s vyššie spomínaným Pintom, ktorého rýchlo prevedené vhadzovanie premenil na víťazný zásah.

Filip Bainovič (Trnava) 7,5 

Pred reprezentačnou prestávkou bol druhým najlepším hráčom trojbodového súboja v Košiciach, pri cennom triumfe nad Podbrezovou bol už tým najvyššie hodnoteným. Srbský legionár si odkrútil takmer 80 minút a pár okamihov pred svojím odchodom na striedačku sa postaral o parádne rozuzlenie celého merania síl. O výhre Trnavy rozhodol ukážkovým prevedením priameho kopu, ktorý poslal od brvna za bránkovú čiaru. "Krajší gól som počas kariéry nedal. Či to bude aj gól mesiaca, tak to uvidíme," usmieval sa po exportnej rane samotný strelec.

Juraj Kucka (Slovan) 8,2 

Slovanisti sa na pôde Zemplínčanov prezentovali dvojgólovou trojminútovkou. Druhý a zároveň posledný zásah stretnutia zaznamenal práve skúsený slovenský reprezentant. V 43. minúte poslal na michalovskú bránu technickú a presne mierenú strelu ľavačkou, ktorá si našla cestu do siete. Kucka odohral celých 90 minút a svojím zásahom pečatil 10-zápasovú víťaznú sériu aktuálneho majstra.

Samuel Lavrinčík (Ružomberok) 7,5

Ružomberský futbalista si zelené čísla hodnotenia naposledy vyslúžil ešte 6. októbra, keď sa na výhre 2:0 na Zlatými Moravcami podieľal bilanciou 1+1. Odvtedy na zápis do listiny strelcov čakal a dočkal sa v súboji s Trenčínom. O triumfe nad svojím bývalým zamestnávateľom rozhodol jediným gólom v 27. minúte. V pokutovom území súpera ho peknou spätnou prihrávkou našiel Martin Chrien a Lavrinčík svoj pokus poslal do siete. 

Útočníci

Yhoan Andzouana (DAC) 7,9 

V predchádzajúcich troch ligových predstaveniach sa hráč z Konga presadil až štyrikrát a dvakrát bol najlepším hráčom duelu. Ofenzívny potenciál svojho nového zverenca si všimol aj tréner Xisco Muňoz, ktorý ho z obrannej línie posunul až do útočnej. Svoje rozhodnutie ľutovať naozaj nemusel. Andzouana sa aj v útoku cítil ako ryba vo vode, na troch zásahoch DAC sa podieľal dvomi gólovými asistenciami, čím si opäť vybojoval ocenenie muža zápasu.

Timotej Jambor (Žilina) 8,3 

Útočník Žiliny sa na bitku s Košicami zahrial dvomi vystúpeniami vo farbách reprezentačného výberu do 21 rokov. Pod Dubňom proti východniarom vyprodukoval jediný gólový okamih celého stretu. MŠK si z ostatných piatich ligových pokusov odnieslo až 13 bodov. Posledným triumfom dal žilinsky káder bodku za desať súbojov trvajúce čakanie košického kádra čo i len na bod.

Tigran Barseghjan (Slovan) 8,4

Ofenzívne eso tímu Vladimíra Weissa staršieho sa opäť dostalo do základnej zostavy. Na pôde trápiacich sa Michaloviec sa Barseghjan prezentoval aktívnym prístupom a k druhému gólu mužstva pomohol založením útočnej akcie i následnou asistenciou. Aj vďaka podobným výkonom sa Bratislavčania vyhrievajú na vrchole tabuľky.

Hráč kola: Tigran Barseghjan

Hoci sa arménsky futbalista na Zemplíne gólovo nepripomenul, bol nielen najlepším hráčom stretu Slovana s Michalovčanmi, ale mal aj najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých protagonistov zapojených do 15. kola Niké ligy. "Belasí" majú v našom ideálnom výbere zastúpenie v každej línii ihriska - od brány až po útok.