Trnava pokračuje vonku bez zaváhania, Podbrezovej pripravila prvú domácu prehru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava pokračuje vonku bez zaváhania, Podbrezovej pripravila prvú domácu prehru

Filip Bainovič rozhodol stretnutie v Zelpo Aréne gólom mesiaca z priameho kopu.
Filip Bainovič rozhodol stretnutie v Zelpo Aréne gólom mesiaca z priameho kopu.TASR
Dohrávka 15. kola Niké ligy priniesla šláger v podobe domácich "Železiarov", ktorí privítali hráčov z "malého Ríma". Trnavčania neprehrali na pôde súpera ani ôsmy duel v prebiehajúcom ročníku a po víťazstve 2:2 sa dostali na tretiu priečku. Podbrezová zaznamenala prvú prehru pred svojimi fanúšikmi.

Podbrezová - Spartak Trnava 1:2

Od úvodu boli aktívnejší s loptou domáci futbalisti. V polovici deviatej minúty sa takmer presadil hlavou Kováčik, no vytiahol sa Takáč. Nakoniec nemusel, keďže zastávka postranného arbitra smerovala nad jeho hlavu. Spomínaná dvojica si mikrosúboj zopakovala aj o minútu na to. Tentoraz po zemi, no Kováčik ani v druhej šanci neprekonal hosťujúceho strážcu svätyne. 

Zverenci Romana Skuhravého pokračovali v nátlakovej hre. Trnavčanov k lopte nepúšťali, obliehali pokutové územie súpera a v 16. minúte sa radovali. Po peknej kombinačnej akcii našiel Kováčik vľavo voľného Blahúta, ktorý zoči-voči Takáčovi, za pomoci jeho pravej žrde, otvoril skóre stretnutia - 1:0. Presný zásah akoby Podbrezovej uškodil a, naopak, Spartaku pomohol. Futbalisti z "malého Ríma" ožili. V 23. minúte pohrozil Ofori, no nemieril medzi tri žrde.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Po zmene strán sa na trávnik vrátila iná Trnava. Bola živšia, držala loptu, kombinovala a chcela vyrovnať. Dlho nečakala, pretože v 52. minúte po štandardke Bainoviča sprava a odrazenej lopte sa zblízka presadil piatym zásahom v ročníku Michal Ďuriš1:1. Iniciatívu následne prebrali "Železiari". Vyvíjali čoraz vyšší tlak. Dostali sa k niekoľkým možnostiam, ale ani z jednej neuspeli.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

A tak prišiel prekvapivý, no o to krajší trest, resp. jeho prevedenie. Ofori vybojoval priamy kop zhruba z 30 metrov spred pokutového územia. K lopte sa postavil Bainovič a ranou do pravého horného rohu od brvna naklonil tri body pre svoj tím - 1:2. V závere sa horná konštrukcia triasla ešte raz, no Assinor nemal toľko šťastia ako jeho náprotivok. Súboj na Horehroní zvládla Trnava, ktorá tak pokračuje vonku bez prehry. Podbrezová doma prvýkrát v sezóne prehrala.