Slovan vyhral desiaty zápas v rade. Úspešné premiéry pre Xisca aj Hubočana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan vyhral desiaty zápas v rade. Úspešné premiéry pre Xisca aj Hubočana
Žilina doma porazila Košice
Žilina doma porazila KošiceTASR
V sobotnom programe 15. kola slovenskej futbalovej Niké ligy potvrdil skvelú formu Slovan Bratislava a vyhral už svoj desiaty zápas po sebe. Dunajská Streda začala púť pod novým trénerom úspešne. Žilina doma zdolala Košice a Banská Bystrica vezie všetky body zo Skalice.

Dunajská Streda - Zlaté Moravce 3:0

Premiéra nového trénera domácich Xisca dopadla úspešne. Svojim prvým gólom na slovenských ligových trávnikoch ju otvoril mladý maďarský záložník Milan Vitális, ktorý po autovom vhadzovaní Pinta ostal osamotený v pokutovom území a zakončil presne k žrdi. Andzouana si formu udržal aj počas reprezentačnej prestávky, keďže po dobrej práci a presnom centri zvýšil skóre Fernand Goure. Istotu dal hráčom DAC útočník Bartol Barišič, presadil sa v druhom stretnutí Niké ligy po sebe. Druhú prihrávku v zápase a celkovo piatu zaznamenal Andzouana. Dunajská Streda aspoň na krátko poskočila na tretie miesto, kde má 27 bodov, ale v nedeľu ju preskočí minimálne jeden z dvojice Podbrezová - Trnava. Zlaté Moravce sú posledné bez bodu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Michalovce - Slovan Bratislava 0:2

Slovan čakala dlhá cesta na východ a takisto náročný terén. Úvodné minúty priniesli šance na jednej aj druhej strane. V niekoľkých situáciách sa výborne ukázal slovinský brankár Frelih, ktorý debutoval za Michalovce. Na prudký pas Zmrhala a teč zblízka od Dávida Strelca už nárok nemal. "Belasí" o výhre rozhodli dvomi gólmi za tri minúty pred koncom úvodného dejstva, keďže Juraj Kucka napol sieť aj s prispením konštrukcie brány. Slovan vyhral už desiaty ligový zápas po sebe a na čele tabuľky má 38 bodov. Momentálne disponuje najlepšou ofenzívou aj defenzívou (35:12). Michalovce podľahli Slovanu v novembri druhý raz, keďže na 1.11. bola na programe dohrávka a sú predposledné, stále čakajú na víťazstvo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Banská Bystrica 0:3

Dukla odštartovala najlepšia ako mohla, pretože už v siedmej minúte hlavičkoval Godál a v snahe zastaviť loptu na ceste do siete si ju Martin Mášik nešťastne zrazil do vlastnej brány. V 35. minúte našiel Záhumenský v pokutovom území nepokrytého Martina Rymarenka, ktorý poľahky usmernil loptu k žrdi, kam Junas nedočiahol. Ideálny scenár Banskej Bystrice však narušila červená karta pre Rymarenka. Ten po ostrom zákroku ešte vypenil aj na rozhodcu. Presilovka však Skalici nepomohla, pretože Róbert Polievka strelil svoj deviaty gól v sezóne.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Žilina - Košice 1:0

Skúsený obranca Tomáš Hubočan sa po septembrovom príchode naspäť pod Dubeň konečne dočkal opätovného debutu za áčko Žiliny. Zatiaľ nastúpil len v rezervnom tíme. Nemohol však byť spokojný s tým, ako sa veci vyvíjajú, pretože hostia spálili veľké šance v podaní Ananeho a Qoseho, ktorého krásne nožničky vytesnil Belko. "Šošonom" pomohla červená karta Golikova zo 47. minúty. Jonec najskôr ešte na čiare zachránil Košice, ale následne prehral rýchlostný súboj s Timotejom Jamborom a ten strelil jediný gól zápasu. Žilina potvrdila druhé miesto. Košice prehrali desiaty ligový zápas v rade.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore